Denizlerde Av Yasağı 15 Nisan'da Başlıyor

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Özkaya, açıklamasında "Balıkçılar için 15 Nisan'da sona ermesi gereken denizlerdeki av sezonu, bu sene dünyanın başına bela olan Covid-19 yüzünden maalesef erken bitti." ifadesini kullandı.

14.04.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-14:18) Denizlerde Av Yasağı 15 Nisan'da Başlıyor

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Özkaya, açıklamasında "Balıkçılar için 15 Nisan'da sona ermesi gereken denizlerdeki av sezonu, bu sene dünyanın başına bela olan Covid-19 yüzünden maalesef erken bitti." ifadesini kullandı.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, denizlerde av yasağının yarından itibaren (15 Nisan) başlayacağını aktarak, "Balıkçılar için 15 Nisan'da sona ermesi gereken denizlerde av sezonu, bu sene dünyanın başına bela olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) yüzünden maalesef erken bitti. Balıkçılar teknelerini günler öncesinden bağlamak zorunda kaldı." şeklinde konuştu.

Özkaya, tüm sektörlere etkisi yansıyan coronavirüs salgınının deniz ürünlerini de etkilediğini belirtti.

Denizlerde av yasağının yarın başlayacağını dile getiren Özkaya, "Bu avcılık sezonu balıkçıların beklediği gibi geçmedi. 15 Nisan'da sona ermesi gereken denizlerdeki av sezonu, bu sene dünyanın başına bela olan Covid-19 yüzünden maalesef erken bitti. Balıkçılar teknelerini günler öncesinden bağlamak zorunda kaldı. Umduğunu bulamadıkları bir sezon geçiren balıkçılar yasakla birlikte yeni döneme yeni umutlar ve beklentilerle hazırlanacaklar." dedi.

Bir balıkçı teknesinde neredeyse 40 kişinin çalıştığını, bu sebeple de corona salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi muhafaza bakımından teknelerin bağlandığının altını çizen Özkaya, lokanta ve restoran benzeri işletmelerin kapatılmasının da balık fiyatlarını indiridğini ve balıkçıların biraz zarar ettiğini söyledi.

Özkaya, bu yıl denizlerde hamsinin çok olduğu belirterek, "Hamsi ilk çıktığında boyu biraz küçüktü ama sonradan normal boyutuna ulaştı. Vatandaş bu sene de hamsiye doydu. Bu sene palamut biraz sıkıntılıydı. Umarım önümüzdeki sezon daha bol olur." diye konuştu.

BALIKÇILAR DESTEKLENMELİ

Ramazan Özkaya, corona salgını sebebiyle etkilenen ticaretten dolayı deniz ürünleri dış satımında da bu yıl birazr düşüş olacağını belirtti.

Balıkçıların bu sezon ekonomik anlamda da zorluklar olduğuna işaret eden Özkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Balıkçılarımız yeni sezon hazırlıkları kapsamında desteklenmeli. Balıkçıların vadesi gelen borçlarının gelecek av sezonuna kadar ertelenmesi talebimi yenilemek istiyorum. Ayrıca, uzun vadeli kolay kredi alabilmek de balıkçıları yeni sezona daha iyi hazırlar. Bu konularda bir çözüm getirilmesi bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal