Coronavirüs Vakası Binli Sayılara Ulaştı Dedi! Doktordan Yeni Açıklama Geldi

Sosyal medyada yayılan bir videoda, Türkiye'deki coronavirüs vakalarının binli sayılara ulaştığı şeklinde ifadeler kullanan Uz. Dr. G.Ç., konuşmasının kısa bir bölümünün paylaşıldığını açıkladı.

19.03.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-09:24) Coronavirüs Vakası Binli Sayılara Ulaştı Dedi! Doktordan Yeni Açıklama Geldi

Ülkemizde coronavirüs vakalarının hızla artmasının ardından sağlık çalışanları da alarma geçti. Ankara'da görev yaptığı hastanede konuyla ilgili olarak 'uyum eğitimi' sırasında konuşma yapan Uzman Doktor G.Ç.'nin yaptığı konuşmanın bir kısmı sosyal medyaya servis edildi. Söz konusu videoda, G.Ç.'nin Türkiye'deki coronavirüs vaka sayısının binli sayılara ulaştı demesi halkta tedirginlik yarattı. 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan G.Ç., günlerdir çok az uykuyla çalıştığını vurguladı ve "Uyum eğitimlerinin birinde durumun önemini daha iyi anlatabilmek ve eğitime katılanları bu zorlu süreç için hazırlayabilmek için bazı yurt dışından gelen vakalarla ilgili örnekler verdim, olumsuz bir senaryo üzerinde konuşma yaptım. Amacım, hastane malzeme eksiklikleri de dahil olmak üzere yaşayabileceğimiz zorlu süreci daha iyi ifade edebilmek ve hastane personelinin süreci daha iyi sahiplenmesini sağlayabilmekti." dedi.

"SİYASİ YA DA İNFİAL AMAÇLI DEĞİL"

Videoda yer alan söylemlerinin siyasi ya da toplumda infial yaratma amaçlı olmadığının altını çizen doktor, "Maalesef gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır. Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi. Hizmet içi eğitim sırasında kullandığım bazı hatalı sözcüklerin toplumda çok farklı bir algıya sebep olabildiğini gördüm. Çok üzgünüm. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacağım, hastalarıma, üniversiteme, ülkeme hizmet için yoğun çalışmalarıma devam ederken sözcüklerimi daha özenli seçeceğim. Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür dilerim." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal