Uluslararası Çalışma Örgütü: Coronavirüs Sebebiyle 25 Milyon Kişi İşini Kaybedebilir

Uluslararası Çalışma Örgütü, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) sebebiyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini açıkladı.

18.03.2020-22:52 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-22:49) Uluslararası Çalışma Örgütü: Coronavirüs Sebebiyle 25 Milyon Kişi İşini Kaybedebilir
Uluslararası Çalışma Örgütü, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) sebebiyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini açıkladı.

Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler kuruluşu ILO'nun dünyada hızla yayılan Kovid-19'a yönelik yayımladığı yeni raporda, pandemi haline dönüşen salgının küresel iş dünyası üzerindeki etkilerini işaret etti.

Raporda, coronavirüsün milyonlarca kişiyi işsizliğe, istihdam açığına ve çalışanları da yoksulluğa sürükleyebileceğine dile getirerek salgına karşı kararlı, eşgüdümlü ve acil müdahale için önlemler alınması çağrısında bulundu.

Paylaşılan raporda, "Kovid-19, dünya çapında yaklaşık 25 milyon kişinin işine mal olabilir. Bununla beraber 2008/2009 küresel mali krizinde olduğu gibi, (salgına karşı) uluslararası koordineli bir müdahale politikası görebilirsek, o zaman küresel işsizlik üzerindeki etki önemli ölçüde düşük olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Çalışanların iş yerlerinde korunması, ekonomi ve istihdamın teşvik edilmesi, iş olanakları ve gelirlerin desteklenmesi konularında acil, büyük ölçekli ve eşgüdümlü önlemler alınması gerektiği dile getirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal