Coronavirüs Stresi Dişlere Zarar Veriyor

Coronavirüs hayatımızın düzenini çok değiştirdi. Bizlerde yarattığı olumsuz psikolojik etkiler sonucunda diş sıkma ya da diş gıcırdatma olarak gösterebilmektedir. Uzmanlar bu alışkanlığın önüne geçmek için hangi tavsiyelerde bulunuyor? Detaylar haberimizde...

19.06.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-17:27) Coronavirüs Stresi Dişlere Zarar Veriyor

Son dönemlerde diş sağlığı kliniklerine diş kırılması başvurularında artış olduğunu belirtmeliyiz. Diş kırılmalarının sebebi olarak "diş gıcırdatma" ya da "diş sıkma" gösterilmektedir. Bu hastalık tıp da bruksizm olarak bilinir.

KİMLER DİŞ SIKMA PROBLEMİ YAŞAR?

Diş kırıkları, diş sıkmalarına bağlı oluşan ağrılar günlük hayatta birçok insanın yaşam kalitesini düşürmektedir. Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Diş Hekimi Hatice Ağan, "Dişlerini sıkanlar genellikle bunun farkında olmuyor. Diş sıkmaya bağlı olarak gelişen ağrılar da migren ya da fibromiyalji ile karıştırılıyor" açıklamasında bulundu.

Diş sıkma daha çok mükemmeliyetçi yapıya sahip olan kişilerde, performans sporcularında ya da stresli işlerde çalışanlarda görülmektedir. Bu hastalığın farkındalığında olmak oldukça önemlidir. Aynı zamanda gece ağız içine yerleştirilen aparatlar sayesinde de diş sıkmanın engellenebileceği bilinen en basit yollardan biridir.

DİŞ SIKMANIZI ÖNLEYECEK YÖNTEMLER

Coronavirüs sürecinde diş sıkmanın önüne geçmek için yapılabilecek bazı uygulamalar vardır. Gün içerisinde dişinizi sıktığınızı hissettiğinizde "bunu yapmamalıyım" diyerek sıkma işlevini engelleyebilirsiniz.

Salgın sürecinde evde geçirilen zamanda yüz kaslarınızın gevşemesine yardımcı olabilecek hareketler yapabilirsiniz. Kaslarınızın gevşemesi sizin baş ağrılarınızın da önüne geçmenize vesile olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal