Coronavirüs Hastalıktan 37 Güne Kadar Yaşayabilir

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs salgınında önemli bir gelişme yaşandı. 14 gün kuluçka süresine rağmen bazı hastalarda virüsün 37 güne kadar yaşadığı tespit edildi. Detaylar haberimizde…

19.03.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-17:53) Coronavirüs Hastalıktan 37 Güne Kadar Yaşayabilir

Lancet isimli tıp dergisinde yayınlanan makaleye göre, salgının çok ciddi boyutlara ulaşabileceğinin bir belirtisi olarak Çin'deki doktorlar, virüsün RNA’sının enfekte olup hayatta kalanlardan bazılarında 37 gün sonra bile yaşadığını tespit ettiler.

CORONAVİRÜS HASTALIKTAN 37 GÜNE KADAR YAŞAYABİLİR

Çin Tıp Bilimleri Akademisi, bu bulguların tedavi boyunca hem hasta izolasyonu hem de rehberlik için önemli sonuçları olduğunu belirtti. Uluslararası toplumda hala virüsün yayılmasını önlemek için kuluçka suresi 14 gündür. Fakat insanlar semptomlar ortadan kalktıktan sonra da bünyelerinde virüs kalma ihtimali olduğundan istemeden de olsa karantinadan sonra virüsü çoğaltabilirler.

Çinli bilim adamları SARS hastalarının yalnızca üçte birinin 4 haftadan sonra virüsü solunum yollarında hala tuttuklarını tespit ettiler. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip Coronavirüs (COVID-19), geçen yılın sonundan şu zamana kadar yaklaşık milyonlarca kişiye bulaştığını yayıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal