Coronavirüs Güzellik Ürünlerinde Yaşar mı?

Coronavirüsten korunmak için hemen her yüzeyi dezenfekte etmek için yönergeler yayınlandı. Ancak her gün kullanılan makyaj ve cilt bakım ürünlerinin temizliği hakkında herhangi bir yönerge bulunmamakta. Peki, Coronavirüs makyaj ürünlerinden bulaşıyor mu? Detaylar haberimizde…

19.03.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-13:55) Coronavirüs Güzellik Ürünlerinde Yaşar mı?

Yapılan bir araştırma, kadınların günde en az 16 makyaj ürünü kullanmadığını ortaya koymuştur. Bu durum da vücudumuzu enfeksiyon ve hastalıklara karşı açık hale getiriyor. COVID-19 yani Coronavirüsün güzellik ürünlerinde nasıl seyrettiği henüz tam olarak bilinmese de, virüslerin çoğalmaları için bir konakçı hücreye ihtiyaç duyduklarını, bu sebeple bakterilerin aksine genellikle bir konakçının dışında uzun süre yaşayamadıklarını bilinmektedir.

CORONAVİRÜS GÜZELLİK ÜRÜNLERİNDE YAŞAR MI?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüse karşı güzellik endüstrisi de önlem almaya başladı. Bazı markalar, mağazalarını kapatırken; bazı markalar mağaza içi hizmetlerini iptal ederek müşterilerini internetten alışverişe teşvik etti. Bu noktada müşterilerin ve personelin ürün test cihazlarını kullanmalarını yasaklamak alınan en mantıklı tedbir oldu.

Coronavirüsün vücut dışında ne kadar süre yaşadığı tam olarak bilinmemekle beraber, çalışmalar virüsün yerleştiği yüzeye bağlı olarak iki saatten dokuz güne kadar dayanabileceklerini tahmin ediyor.

Temizleyiciler ve tonikler gibi yüksek alkol içerikli cilt bakım ürünleri virüsün etkisiz hale gelmesini sağlayabilir. Ancak losyon ve kremlerin içeriğinde daha az alkol bulunduğundan teorik olarak kontaminasyona daha duyarlı yapıdalar.

Makyaj fırçalarını ve süngerlerini düzenli olarak temizlemek bu konuda çok büyük önem arz ediyor. Aplikatörleri cildinize dokunduktan sonra makyajın içine ikinci kez batırmayın. Bu sayede mikropların ürüne bulaşmasını engellemiş olursunuz. Aynı zamanda, makyaj çantanızı ve evinizin dışında kullanılan dudak parlatıcısı ve rimel gibi ürünleri kullandıktan sonra dezenfekte edici mendiller ile silmek alınabilecek önlemler arasında yer alır.

Kuaföre gittiğinizde, sağlığınızı korumak için aldıkları önlemler hakkında mutlaka bilgi alın. En azından, salonlar sert yüzeyleri dezenfekte etmeli, her kullanımdan sonra pelerin ve havluları yıkamalı; aynı zamanda personelin ellerini düzenli olarak yıkamasını sağlamalıdır.  Uzmanlar aynı zamanda manikür ve pedikür yaptırırken de kendi tırnak makasınızın ve ojenizin kullanmanın oldukça önemli olduğunu ifade eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal