Coronavirüs Danışma Hattı Nedir? Coronavirüs Danışma Hattı 'SABİM' Numarası Kaç?

Pandemik bir salgın olan Coronavirüsü yayılmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ‘SABİM’ Coronavirüsü Danışma Hattı hizmeti vermeye başladı. Peki, Coronavirüs Danışma Hattı nedir? Coronavirüs Danışma Hattı ‘SABİM’ numarası kaçtır? Detaylar haberimizde…

23.03.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:39) Coronavirüs Danışma Hattı Nedir? Coronavirüs Danışma Hattı 'SABİM' Numarası Kaç?

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisi altına alana Coronavirüsü için Türkiye’de önlemler alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SABİM danışma hattının Coronavirüs danışma hattına çevrildiğini ifade etti. Bunun üzerine vatandaşlar Coronavirüsü danışma hattı ile ilgili bilgi almak için internette araştırmalar yapmaya başladı. Herhangi bir hastalık şüphesi olduğunda hastanelerden önce bu numaraların aranması istendiği belirtilirken vatandaşlar da Coronavirüs danışma hattı nedir sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. SABİM danışma hattı olarak da bilinen Coronavirüs danışma hattı numarası kaçtır? İşte detaylar…

CORONA DANIŞMA HATTI NUMARASI KAÇ?

Sağlık Bakanlığı Corona Danışma Hattı, "Alo 184" üzerinden hizmet vermeye başladı. Bakanlık yetkilileri, Coronavirüsü hakkında "Alo 184" hattı üzerinden danışmanlık hizmeti verecek merkezin 14 Mart'ta faaliyete geçtiğini duyurusunu yaptı.

CORONA DANIŞMA HATTI (SABİM) NEDİR?

Sağlık sisteminde yaşanan problemlerin yerinde ve eş zamanlı tespiti, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların hızla harekete geçirilmesi için kurulan SABİM, bundan sonra yeni tip Coronavirüs (Covid-19) ile ilgili bilgilendirmede bulunacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın düzenlediği basın toplantısı sırasında açıkladığı SABİM'e Coronavirüs danışma hattı eklenmesi çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı.

Bakanlık yetkilileri, Coronavirüs hakkında "Alo 184" hattı üzerinden danışmanlık hizmeti verecek olan merkezin faaliyete geçtiğini duyurdu. Türkiye'de da Coronavirüs vakası görülmesinin ardından bazı vatandaşların kimi şikayetlerine bağlı tedirginlikler yaşamaya başladığı, danışma hattının bu tedirginlik ve şikayetlere yönelik hizmet sunacağı belirtildi. Uzman hekimlerin de görev alacağı rehberlik hizmetiyle bazı ön hizmetlerin geniş kitleye verilmesi hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal