Coronavirüse Yakalanan Futbolcu Süreci Anlattı!

Bundesliga'da coronavirüse yakalanan ilk futbol oyuncusu Padernborn'lu Luca Killian, hastalık sürecinden bahsetti.

23.03.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:48) Coronavirüse Yakalanan Futbolcu Süreci Anlattı!
Padernborn'da top koşturan 20 yaşındaki defans oyuncusu Luca Kilian, Bundesliga'da coronavirüse ilk yakalanan futbolcu olmuştu.

Alman medyasına röportaj veren Killan, “İyileşiyorum, virüs etkisini yitiriyor gelecek hafta içinde tamamen iyileşeceğimi umuyorum” ifadelerini kullandı.

Hastalık semptomlarını anlatan Kilian, “10 Mart'ta başladı. Boğazımda kaşıntıya benzer bir his vardı, öksürme yoktu. Ertesi gün başım ağrımaya başladı ama antrenmanlara devam ediyordum. 12'sinde ateşim yükselmeye başladı, kulüp doktoruna durumumu anlatınca hemen bir test talep ettiler. Bir gün sonra bütün belirtileri gösteriyordum ve durumum daha kötüye gitti. İlk defa o zaman korktum. Ancak dördüncü günün sonunda ateşim düşmeye başladı ve o günden sonra durumum iyiye doğru gitti” dedi.

Annesinin hemşirelik yaptığını ve onun gözetiminde olduğunu söyleyen Alman yıldız, “Annem beni mümkün olduğunca izole etti ve durumumu kontrol altında tuttu” dedi ve mental durumunu “Bu normal bir grip gibi olmadığı için mental olarak da ilk birkaç gün oldukça korktum. Vücudumun virüse karşı iyi tepki verdiği sonraki günlerde biraz daha iyi durumdaydım” diyerek devam etti.

İnsanlara da önerilerde bulunan genç stoper futbolcu, “Devletin ve doktorların direktiflerine uyun. Mesafenizi koruyun, hijyen kurallarına uyun ve ‘corona partilerine' gitmeyin. Tamamen saçmalık. Evinizde iki hafta oturun ve sadece ihtiyacınız olanını alın. Başka türlü bu virüs kontrol altına alınamaz. Kendi deneyimimle konuşuyorum; ben bir sporcuyum ve fitim ancak bu virüsle savaşırken çok zorlandım. Bu geçmişte hastalık yaşamış insanların hayatını tehdit eden bir virüs” dedi ve konuşmasını bitirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal