Coronavirüs: Çin’de Ölü Sayısı 3 Bin 139’a Çıktı

Çin’de yeni tip coronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 139’a yükseldi.

10.03.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-10:56) Coronavirüs: Çin’de Ölü Sayısı 3 Bin 139’a Çıktı

Çin’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında ortaya çıktığı 12 Aralık’tan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 139’a çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre ülkede coronavirüs salgını sebebiyle son 24 saatte 17 kişi hayatını kaybetti, 19 vaka saptandı.

Ölümlerin hepsi coronavirüsün en fazla görüldüğü Hubei eyaletinde yaşanırken, ülkede salgın sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3’ü Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 3 bin 139’a yükseldi.

Toplam vaka sayısı da 4 bin 794’ünün durumu ciddi olmak üzere 80 bin 754’e yükselirken, virüse yakalandığından şüphelenen kişi 349’a, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 16 bin 982’ye düştü.

Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde görülen vaka sayısı da 115’e çıkarken, ülkeye yurt dışından gelen yabancı ülke vatandaşlarında tespit edilen coronavirüs vakası ise 69’a çıktı.

FUCİEN'DE ÇÖKEN KARANTİNA OTELİ

Öte yandan ülkenin güneyindeki Fucien eyaletine bağlı Çüencou şehrinde cumartesi akşamı çöken ve coronavirüs vakalarının karantina merkezi olarak kullanılan Şincia (Xinjia) Express Hotel’in enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarından çıkarılan 59 kişiden 18’i hayatını kaybetti.

Yerel yetkililer, 12 kişinin göçük altında olduğunu ifade ederken, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Olaya ilişkin yapılan soruşturmada yetkililer otelin, birinci katında yapılan onarım çalışmalarında gerçekleşen bir kaza sebebiyle çöktüğünü tespit etmiş, bina sahibinin gözaltına açıklamıştı.

Yerel hükümetin, söz konusu oteli coronavirüs salgınının en fazla görüldüğü Hubei eyaleti ile Cıciang eyaletinin bazı bölgelerinden gelen kişilerin karantinası için tahsis ettiği ifade edilmişti.

Çin'de, yeni tip coronavirüsün son günlerde belirli oranda kontrol altına alınmasıyla insanlar Bahar Bayramı’yla gittikleri kentlerden çalıştıkları şehirlere dönüş yapıyor.

Yerel hükümetler, şehirlere dışardan gelen kişilere 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları önerisi yaparken, karantina durumu bazı bölgelerde yerel hükümetin tahsis ettiği otel ve benzeri binalarda da olabiliyor.

Coronavirüsün insan vücudundaki kuluçka süresi, salgının ilk başlarında 14 gün olarak duyurulmuştu. Fakat Çin makamları bu kuluçka süresinin kimi hastalarda 27 güne kadar çıkabildiğini bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal