Coronavirüs Belirtileriyle Benzerlik Gösteriyor

Tüm dünyayı etkileyen Coronavirüs salgını alınan tüm önlemlere rağmen devam ediyor. Uzmanlar Coronavirüs belirtilerinin bahar nezlesiyle benzerlik gösterebileceğine dair uyarılarda bulunarak üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Peki, bahar nezlesinin belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

11.06.2020-10:22 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-10:28) Coronavirüs Belirtileriyle Benzerlik Gösteriyor

Prof. Dr. Ender Güçlü, mevsim geçişlerinde sık görülen hastalıklardan biri olan bahar alerjisi belirtilerinin Coronavirüs belirtileriyle benzerlik gösterebileceğini açıklamasını yaptı.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR RİSK GRUBUNDA

Bahar nezlesi olan kişilerde burun ve gözlerle ilgili şikayetlerin yanı sıra, bazen nefes darlığı ve öksürük de görüldüğünü söyleyen Güçlü, bu semptomların görülmesi alt solunum yollarının da alerjiden etkilendiği anlamına geldiğini belirtti. Aynı zamanda alt solunum yollarının etkilendiği hastaların bir kısmında ise alerjik astım olduğunu vurgulayarak, kronik hastalığı olan kişilerin Coronavirüs enfeksiyonuna karşı risk grubunda yer aldığını anımsatan Güçlü, şöyle devam etti:

“Bu kronik hastalıklar arasında, alerjik olabilen astım hastalığı da sayılabilir. Ne var ki kronik hastalıklardan yüksek tansiyon hariç diğerlerinin ne kadar risk oluşturduğu netlik kazanmamıştır. Genel olarak bağışıklık sistemi zayıf olanlar Coronavirüs enfeksiyonuna karşı daha savunmasızdır. Eğer alerji hastaları iğne ya da ağızdan hap olarak kortizon içeren ilaçlar almıyorlarsa bu kişilerde bağışıklık sisteminde zayıflık görülmez. Bu nedenle bahar nezlesi olanların Coronavirüs enfeksiyonuna yakalanma riski diğer insanlardan farklı değildir. Alerjik hastaların tedavisinde kullanılan kortizon içeren burun spreyleri ve ağız yoluyla kullanılan spreyler ise bağışıklık sisteminde herhangi bir zayıflamaya neden olmadığı için güvenle kullanılabilirler.”

AYNI BELİRTİLERİ TAŞIYOR

Burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürüğün hem bahar nezlesinde hem de Coronavirüs belirtileri arasında görüldüğünün altını çizen Güçlü, "Sadece bu şikayetler olduğunda, Coronavirüs enfeksiyonu olma olasılığı yine olmakla birlikte, kendinizi iyi izole ettiğinizi düşünüyorsanız ve burunda ve gözlerde kaşıntı da varsa daha çok alerjik nezle söz konusudur. Halsizlik, ateş, boğaz ağrısı, ishal ve nefes darlığı gibi belirtiler varsa mutlaka bir sağlık kurumuna başvurulması gerekir" diye konuştu.

Bu süreçte alerjik hastalığı olan kişilere tavsiyelerde bulunan Güçlü, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle herkes gibi koronavirüs enfeksiyonundan korunmak için gerekli kurallara uymak oldukça önemlidir. Toplumun tüm kesimi için uyulması gereken kurallar bahar nezlesi olan kişiler için de geçerlidir. Bu kurallar, diğer insanlarla etkili mesafenin korunması, ellerin sık sık ve yarım dakika süreyle sabunla yıkanması, kalabalık ortamlarda maske kullanılması olarak özetlenebilir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal