Çölyak hastalarına yapılan devlet yardımları nelerdir? Devlet çölyak hastalık destekleri 2022

Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından çölyak hastalığına sahip vatandaşlara para yardımı yapıldı biliniyor. Vatandaşlar çölyak hastalarına para yardımının detaylarını merakla araştırıyor. Peki çölyak hastalarına para yardımı nedir? Şartlar nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

23.04.2022-22:14 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-22:14) Çölyak hastalarına yapılan devlet yardımları nelerdir? Devlet çölyak hastalık destekleri 2022

Çölyak hastalığına sahip insanlar hastalığın belirli bir kalıcı tedavisi olmadığını bilmekle beraber düzenli bir şekilde diyet uygulanması gerektiği de biliniyor. Peki çölyak hastalığına sahip insanlara glutensiz beslenmelerinde destek olabilmek amacıyla yapılan para yardımı ne kadardır? Para yardımına nasıl başvurulur? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çölyak para yardımı

Çölyak hastalığı ömür boyu devam eder ve kalıcı bir tedavisi de bulunmaz. Çölyak hastalığının bir alerji gibi tanımlandığı bilinmektedir. Reaksiyonlara karşı olabilmek amacıyla glutensiz beslenilmek gerektiği ve bu diyetin de düzenli bir şekilde uygulanması gerektiği biliniyor. Devlet ise Sosyal Sigortalar Kurumu aracılığıyla çölyak hastalığına sahip vatandaşların glutensiz beslenme diyetlerine destek olabilmek amacıyla destek olmaktadır. Yapılan para yardımına 2017 yılında değişiklik yapıldı ve şu şekilde değiştirildi; 0-5 yaş arası çölyak hastalarına 78.75 TL, 5-15 yaş arası çölyak hastalarına 120 TL, 15 yaş ve üzeri çölyak hastalarına ise 108.75 TL para yardımı yapılıyor. Her ayın 8i ile 14ü aralığında hastaların banka hesaplarına yatırılmaktadır. Çölyak para yardımına Sosyal Sigortalar Kurumu aracılığıyla başvuru yapılabilmektedir. 18 yaşından küçük çölyak hastaları ise ebeveynleri ile başvuru yapabiliyor. Para yardımı için herhangi bir sosyal güvence şartı aranmamaktadır. Başvuru tamamlandıktan sonra belge kayıt numarası verilir ve başvuru sorgulaması bu numarayla yapılabilir. Çölyak para yardımı için T.C. kimlik belgesi fotokopisi ve 2 tane biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Aynı zamanda en önemli belge çölyak hastalığının olduğunu kanıtlayan bir belge ya da rapordur. Başvurunun sorgulamaları e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Çölyak Hastaları Para Yardımı

Çölyak para yardımı şartları

Çölyak para yardımı için hastanelerin Gastroenteroloji bölümlerinden rapor alınması gerekmektedir. Sağlık raporunu almayan vatandaşların başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

Çölyak para yardımı nereye yatar

Çölyak para yardımı başvurunuz kabul edildikten sonra şu bankalar aracılığıyla parayı çekebilirsiniz; Ziraat Bankası, Halk Bankası, Akbank, Vakıfbank. Aynı zamanda PTT aracılığıyla TC kimlik numarası ile birlikte para çekilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal