Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır? Lezzetli Kebap Tarifi

Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kebaplar, özellikle misafir ağırlayacağımız zaman en güzel tatlardan biri haline geliyor. Hem pratik hem de lezzetli çökertme kebabı nasıl yapılır? Enfes çökertme kebabı tarifi sizlerle...

18.07.2021-10:55 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-12:43)Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır? Lezzetli Kebap Tarifi

Lezzetli ve pratik çökertme kebabı hem unutulmaz bir tat hem de yediden yetmişe sevilen bir yemektir. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebap tarifi nedir? İşte çökertme kebabı tarifi...

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Çökertme Kebabı Malzemeler

250-300 gr jülyen kesilmiş et

2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Çökertme Kebabı Ek Malzemeler

4 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 fiske tuz (yoğurt için)

4 adet orta boy patates

1 çay kaşığı tuz (patatesler için)

Sıvı yağ (kızartmak İçin)

1 kaşık domates biber sosu ya da salça

1 kaşık sıvı yağ

ÇÖKERTME KEBABI HAZIRLANIŞI

-Jülyen kesilmiş etler düdüklü tencereye alınır ve suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte kavurulur.

-Etler suyunu çektiğinde ezilmiş 2 diş sarımsak ve sıvı yağ eklenir. Kısa süre karıştırılır, su eklenir ve tencere kapatılır.

-Etler yumuşayıp yeniden suyunu çekene kadar pişirilir.

-Bu esnada patateslerimiz incecik halka biçiminde kesilip kibrit çöpü gibi doğranır. Patateslere tuz eklenir ve kızartılır.

-Yoğurt, ezilmiş sarımsak ile bir fiske tuz bir kapta çırpılarak patateslerin üzerine gezdirilir.

-Öte yandan bir cezvede salça ile yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir. Tıpkı iskender gibi...

-İsteğe bağlı olarak domates rendesi de pişirilebilir ya da domates püresi aynı biçimde kavrulup dökülebilir.

-Suyunu çekmeye başlayan etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup tencerenin altı kapatılır ve hazırlanmış domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.

-İsteğe bağlı olarak kekik, kıyılmış maydanoz serpilebilir.

Enfes çökertme kebabı hazır! Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR