Çok Güçlü Bir Antioksidan Olan Frenk Yemişi!

Pek çok farklı adı vardır bu meyvenin ;frenk yemişi, frenk inciri, kaynana dili, eşek inciri, dikenli incir, babutsa, sabbara, kurek yemişi, Hint inciri. Peki bu Frenk yemişinin faydaları neler? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

23.12.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-11:57)

Frenk yemişinin faydaları neler? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

FRENK YEMİŞİ  NEDİR? FAYDALARI NELER?

Frenk yemişi olarak da bilinen kaktüs meyvesi, adından da anlaşılacağı üzere özellikle sıcak ve kurak bölgelerde yetişen bir bitkinin meyvesi Amerika’ya özgü olmakla birlikte özellikle Güney Amerika‘ya, Meksika‘ya ait bir bitkidir. Ülkemizde bu meyveyi Ege ve Akdeniz bölgelerinde İzmir, Muğla, Adana, Antalya ve Mersin illerinde bolca bulmak mümkündür.Bu meyve ülkemizde çeşitli isimlerle bulunur; frenk yemişi, frenk inciri, kaktüs meyvesi, frencir, kaynana dili, eşek inciri, dikenli incir, babutsa, sabbara, kürek yemişi, Hint inciri, pabuç inciri bilinen isimleridir.Şeker, jöle ve votka yapımında kullanılan Hint İnciri‘nin suyu da içilebiliyor.

Çorak arazide yetişen bu kaktüs, Türkiye‘de ekonomik değer açısından da yeterince değer görmemiştir.Dikenli İncir, adeta C vitamin deposu. Birçok faydası ile de her derde deva olarak görülüyor.Genelde soğuk olarak yenilen, bu nedenle satıcıların buz parçalarının üzerine serdiği, dikenlerinin yoğunluğu nedeniyle soyarak satışa sunulan dikenli incir, her yaş grubunca tercih edilmektedir.Dikenli incirin faydaları saymakla bitmiyor;Henüz Türkiye’de hazır şişelerde satışı yok ama antrenman öncesinde ve sonrasında kaktüs meyvesi suyu içmenin çok faydalı olduğu söyleniyor. Çok güçlü bir antioksidan olduğu için de serbest radikalleri bastırıyor ve kas dokusunu güçlendiriyor. Kolesterolün düşmesini sağlar..Ayrıca vücuttaki oksijenin daha hızlı dolaşmasına imkan vererek antrenman sırasındaki performansınızı arttırıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal