Çocuklar İçin Kuşburnu Çayı Tarifi!

C vitamini açısından çok yüksek olan kuşburnu, polifenol, magnezyum, demir, likopen, A, B, E ve K vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Peki, çocuklar için kuşburnu çayı nasıl hazırlanır? Kuşburnun faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

06.03.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-14:20) Çocuklar İçin Kuşburnu Çayı Tarifi!

Kuşburnu, gül çiçeğinin yapraklarının hemen altındaki yuvarlak kısmıdır. Avrupa, Kuzey Afrika, Batı Asya'da yetişen ve içi tüylü olan bu bitkinin birçok tohumu vardır. Bu tohumlar sonbahar mevsiminde olgunlaşır. Özellikle kış aylarında çocuklar için bitki çayları ve taze sıkılmış meyve suları kullanarak, hem sıvı ihtiyaçlarını karşılamalarını hem de bağışıklık sistemini güçlendirmelerini sağlayabilirsiniz.

ÇOCUKLAR İÇİN KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Çocuklara kuşburnu çayı yapmak için, kurutulmuş kuşburnu kullanabilirsiniz. 2 çay kaşığı kuşburnunu, kaynamış suyun içerisine ekleyip, 10-15 dakika demleyerek, kuşburnunu hazırlayabilirsiniz. Kuşburnunu tatlandırmak için, içerisine bal ilave edebilirsiniz.

KUŞBURNUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kuşburnu, mide spazmları, mide asidi eksikliği, mide tahrişini ve ülserleri önleyen mide rahatsızlıkları ve bağırsak hastalıkları için “mide toniği” olarak da kullanılır. Aynı zamanda ishal, kabızlık, safra kesesi taşları, safra kesesi rahatsızlıkları, alt idrar yolu ve böbrek hastalıkları, sıvı tutulumu (ödem), gut, sırt ve bacak ağrısı (siyatik), diyabet, yüksek kolesterol, kilo kaybı, yüksek tansiyon için de kullanılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal