Defter Kenarı Süslemek Çocukların Zekasını Etkiler mi?

Çocukların defter kenarını süslemesinin zekaya ya da dikkate nasıl bir etkisi olabilir? Yapılan araştırmalar defter kenarı süslemek çocuklar için basit bir zeka oyunu olduğunu ortaya koydu. Detaylar haberimizde…

04.03.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-17:05) Defter Kenarı Süslemek Çocukların Zekasını Etkiler mi?

Yıllar yıllar önce defterlerin kenarlarına yapılan süslemeleri hatırlıyor musunuz? Bu süslemeler günümüzde hala çocuklar tarafından yapılmaya devam etmektedir. Çizgileri takip ederek çeşitli şekiller oluşturarak dersleri daha da zevkli hale getirmeyi sağlayan bu süslemeler basit bir zeka oyunudur.

DEFTER SÜSLEMEK BASİT BİR ZEKA OYUNU

Kareleri sayarak veya çizgileri takip ederek yapılan bu çizimler dikkat eksikliği konusunda oldukça etkilidir, tıpkı kaneviçe işlemek gibi. Mesela gördüğünüz balık desenlerini yapmak için paralel, dik ve yan olarak kareleri sayarak çizim yapmak gerekir. Bu şekilde yapılan küçük geometrik çizimlerle harika resimler ve kenar süslemeleri ortaya çıkar. Özellikle sayfalarca ders çalışan çocuklar için zekice ve eğlenceli bir ders arası olabilir. Eğitim yalnızca ezber üzerine olmaz severek atılan küçük bir çizgi bile çocuklar için önemli bir ilerleme sayılabilir. Çocuklarınızla beraber yapabileceğiniz bu defter kenarı süsleme etkinliği hem birlikte vakit geçirmenizi sağlayacak hem de çocuğunuzun zekasını geliştirmeye ve dikkatini toplamasına yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal