Çocuk Odasında Çalışma Alanı Nasıl Oluşturulur

Çocukların çalışma alanları hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişimlerini tamamlayabilmeleri açısından son derece önemlidir. Peki, çocuk odasında çalışma alanlarını nasıl oluşturmak gerekiyor? Çocuk odasında çalışma alanı oluştururken nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde…

05.05.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 07.05.2021-18:21) Çocuk Odasında Çalışma Alanı Nasıl Oluşturulur

Çocukların fiziksel ve mental gelişimlerini tamamladıkları alanların büyük bir önem taşıdığını unutmamalısınız. Mimar Figen Erdağ Demircan, “Çocuk odalarında çalışma alanları mutlaka hem huzurlu, hem de ona hitap eden bir tarzda düzenlenmelidir,” dedi ve çocuk odalarındaki çalışma alanlarını düzenlemek isteyen ebeveynler için önerilerde bulundu. İşte detaylar…

İŞE RENKLERLE BAŞLAYIN

İl olarak odanın rengi ile başlayın. Koyu ve canlı renkler yorucu olduğu için strese ve dikkat dağınıklığına yol açar. Çocuğunuzun da fikrini alarak, pastel tonlarını ve açık renkleri tercih etmelsiniz. Bu huzurlu bir ortam oluşmanızı sağlar. Çocuklar ise huzurlu ortamda kendilerini daha güvenli hissederler ve dikkatlerini toplamaları daha kolay olur.

YER VE DUVAR ARASINDAKİ UYUM SAĞLAYIN

Yer döşemesi evin diğer odalarından farklı olursa bu hem sizi, hem de çocuğunuzu yorar. Genele uyun, fakat kolay temizlenebilen bir seçim yapmalısınız. Ahşap döşeme hem duvarlarla uyum sağlayacak, hem de huzurlu bir ortam oluşturmanızda başarılı olacaktır; eğer bu da olmazsa duvar renginin tonlarında bir halı tercih edebilirsiniz.

HALININ BOYUTUNA DİKKAT

Konu halıdan açılmışken, çok fazla desenli, renkli büyük bir halı konsantrasyonun bozulmasına neden olur ve çocuğu yorabilir. Bu tarz halıları kaliteli bir çalışma alanı planlıyorsanız büyük ebatlarda kullanamamalısınız, odaya renk katmak için belki küçük bir kilim kullanarak desen ve renkleri tercih edebilirsiniz.

MASA NASIL OLMALI?

Çalışma alanında odaya uygun tonlarda ahşap veya hazır malzeme bir masa tercih edilebilirsiniz. Ofis mobilyaları satan bir yerden de deneyerek, oturması rahat bel destekli, ayarlanabilir bir sandalye almak çalışma konforunu arttıracaktır.

AYDINLATMA VE MASA LAMBASI

Oda aydınlatması ve masa lambası oldukça önemlidir. Çocuğunuzun okuyup yazdığı alanı öz önüne alarak uygun bir masa lambasını tercih etmelisiniz. Tavan lambanızın beyaz olmamasına dikkat edin. Beyaz ampuller bir süre yormaya başlarlar ve strese yol açarlar.

DÜZGÜN BİR SAKLAMA ALANI OLUŞTURUN

Saklama ve depolama alanları için doğru bir şekilde odanın ölçüsünü alın. Karışık bir ortamda çalışmak çocuğunuz için zor olacaktır. Saklama çözümleri, kitaplık gibi üniteleri ne kadar gerekiyorsa o kadar alın. Dosyalar, kalemlikler, kutular gibi detayları unutmayın ve çocuğunuza düzenli çalışması gerektiğini öğreterek, ondan düzenli olmasını isteyin.

SORUMLULUK ALMASINI SAĞLAYIN

Odasına bitkiler yerleştirerek ondan bakmasını isteyin. Bitkilere bakmak hem sorumluluklarını bilmesine yardımcı olurken hem de mental anlamda iyi hissetmesini sağlayacaktır…

TEKNOLOJİK ALETLER BULUNDURMAYIN

Odasında televizyon, oyun konsolu, bilgisayar gibi teknolojik aletler bulundurmamaya özen gösterin. Çalışma alanın sadece çalışacağı eşyalar bulunsun. Çalışmayı bittikten sonra hep birlikte bu aletlerle vakit geçirebilirsiniz.

Bunların dışında;

- Eğe iki çocuğunuz varsa L şekilde bir çalışma ünitesini tercih edebilirsiniz.

- Çocuk odalarında cam objeler ve mobilyaları bulundurmamaya özen göstermelisiniz.

- Çocuğunuz küçük ise ufak bir çalışma tahtası odasının hem dekoratif olmasını hem de okuma yazamaya merak duymasını sağlar.

- Küçük notlar için bir mantar pano asmak yararlı olabilir.

- Dinlenme alanı oluşturmayı da unutmamalısınız. Bir puf, bir armut hemen her çocuğun hoşuna gider.

- Çocuğunuzun odasında hobilerini veya koleksiyonunu sergileyebileceği bir alan oluşturabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal