Yastıklar Nasıl Yıkanır? Yastıkları Yıkarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Her gün başımızı koyduğumuz yastıklarımızda binlerce bakteri ve mikrop oluşmakta. Bu bakteri ve mikroplar ise birçok hastalığa neden olabileceği için yastık temizliğine dikkat etmemiz gerekir? Peki, yastık nasıl temizlenir? Yastık temizliği nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde…

05.05.2020-08:33 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-08:28) Yastıklar Nasıl Yıkanır? Yastıkları Yıkarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Her hafta değiştirilmesi önerilen çarşaf ve kılıflarda olduğu gibi yastıkların da bakterilerden arındırılması için sık sık yıkanması gerekiyor. Yastıkları yıkarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Yastıklar elde mi yıkanmalı yoksa makinede mi? İşte detaylar…

ELDE YASTIK YIKAMA

Eğer yastığınızı elde yıkamak istiyorsanız; yastığınızı tamamen suya batırmak için bir küvet ya da lavaboyu ılık su ile doldurun. Kaç yastık yıkacaksanız, her yastık için bir çorba kaşığı sıvı deterjan koyun ve karıştırarak eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Yastığı suya koyun ve deterjanın tamamen içine nüfus etmesini bekleyin. Kiri çıkarmak için yastı ovalayarak temizleyin ve sıkın. Suyun her katmandan geçmesini sağlayın. Ardından iyice durulayıp kuruttuğunuzdan emin olun.

MAKİNEDE YASTIK YIKAMA

Aslında birçok yastık çamaşır makinesinde yıkanabilir, fakat bunu yapmadan önce iki kez kontrol etmek gerekir. Yastığınız pamuk ya da sentetik gibi malzemelerden yapılmış ise, onu makinede yıkayabilirsiniz. Ancak eğer bir visco yastık kullanıyorsanız, el ile yıkamanız daha doğru olacaktır.

AYNI ANDA İKŞ YASTIK YIKAMA

İlk olarak, yastık kılıflarını çıkarın ve ayrı olarak yıkayın. İki yastığı aynı anda çamaşır makinesine koyarak dengeli olmasını sağlayın, bu sayede çok fazla savrulmazlar. Deterjanı her zamanki miktarda ekleyin ve makineyi başlatın.

Yıkama işleminin ardından, yastıkları kurutucuya atabilirsiniz. Çünkü yastıklarınızın tamamen kuruması çok önemlidir. Aksi halde küf ve bakteri oluşmasına neden olur. Kuruma süresini hızlandırmak için, iki tenis topunu temiz, beyaz, kuru çoraplara koyun ve yastıklarla beraber kurutucunun içerisine atın. Eğer kurutma makineniz yoksa yastıkları en az 3 gün balkonda bekletin. Kuruduğundan emin olduktan sonra kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal