Çocuğunun kimlik belgesini getiren yardım parasını kapacak! Aylık tıkır tıkır hesaba para ödeniyor

İlkokul ve ortaokul çağında çocuğu olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şartlı eğitim yardımı yapıldığı duyuruldu. Ödemeler her ay tıkır tıkır hesaplanıp, hesaba yatırılıyor.

02.03.2024-18:13 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-18:18) Çocuğunun kimlik belgesini getiren yardım parasını kapacak! Aylık tıkır tıkır hesaba para ödeniyor

İlkokul ve ortaokul çağında eğitim gören çocuğu olan vatandaşlara müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Şartlı eğitim yardımları kapsamında ilk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan aileler bu yardımdan faydalanabilecek. Söz konusu olan yardım; ilköğretim erkek ve kız çocuklarına, ortaöğretim erkek ve kız çocuklarına tıkır tıkır yapılacak. Yardım için başvuru yapmak isteyen vatandaşların yalnızca kimlik belgesini getirmesi yeterli olacak. Daha sonra aylık tıkır tıkır hesabınıza şartlı eğitim yardımları yatırılacak.

Şartlı eğitim yardımları kaç TL?

İlkokul ve ortaokul çağında eğitim gören Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemesi eğitim düzeyine ve cinsiyetine göre değişim gösteriyor. İlköğretim erkek öğrencilerine aylık 90 TL, kız öğrencilerine ise aylık 100 TL ödeme yapılıyor. Ortaöğretim erkek öğrencilerine ise aylık 130, kız öğrencilerine 150 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler ise her ay için ayrı ayrı hesaplanıp 2 ayda bir hesaplara yatırılıyor. Şartlı eğitim yardımından faydalanmak isteyen ailelerin kimlik belgelerini alarak Bakanlığa müracaat etmeleri yeterli olacak. Öncelik annede olmak üzere 18 yaş ve üstü olan aile bireylerine yardım ödemeleri eksiksiz şekilde yatırılacak. 

Şartlı eğitim yardımları 2024

Şartlı eğitim yardımları koşulları neler?

Bakanlık tarafından sunulan şartlı eğitim yardımları sosyal güvencesi olmayan ve beraberinde 3294 sayılı kanun doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan ailelere sunuluyor. Çocukların halen daha örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylar içerisinde bir ayda en fazla 4 gün devamsızlık yapmaları durumunda yardımdan yararlanabilecek. 

Bakanlık tarafından sunulan bu yardım aylık olarak hesaplansa da 2 ayda bir çocukların ailelerinin hesaplarına yatırılacak. Yardımlar ortaöğretim çağında da devam edecek olup. lise çağına geçen çocuklarda yardım kesilecektir.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal