Çocuğu olanlar koştur koştur bu yardımı almaya gidiyor! 300 400 600 TL ödemeler peş peşe dağıtılıyor

Çocuğu olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden müjdeli haber duyuruldu. 300 400 600 TL nakit ödemeler peş peşe dağıtılıyor.

02.03.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-17:33) Çocuğu olanlar koştur koştur bu yardımı almaya gidiyor! 300 400 600 TL ödemeler peş peşe dağıtılıyor

Çocuğu olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım halen daha devam ediyor. 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle doğum yapan Türk vatandaşlarına ve mavi kart sahiplerine özel olarak yapılan bu doğum yardımından tüm anneler faydalanabilecek. Doğum yardımı başvuru dilekçesini dolduran annelere gerektiği zaman ise babalara çocuk sayısına göre farklı ödemeler yapılacak. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından çocuk sahibi olan vatandaşlara yapılan ödemelerin detayları… 

Doğum yardımı kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çocuk sahibi olan annelere yapılan sosyal yardımlar 2015 yılından itibaren devam ediyor. Söz konusu olan doğum yardımı kapsamında; birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her çocuk için ise 600 TL yardım yapılıyor. Yardımlar tek seferlik olarak hesaplara yatırılıyor.

Doğum yardımı parası 2024

15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında canlı şekilde doğum gerçekleştiren Türk Vatandaşlarına ve beraberinde mavi kart sahiplerine yapılan doğum yardımı için doğum yardımı başvuru dilekçesinin doldurulması şartı mevcut. Yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin şartlara karşılayan annelere ve gerektiği zaman babalara çocuk sayısına göre yardım eksiksiz şekilde hesaplarına yatırılacak.  

Doğum yardımı kimlere veriliyor? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan doğum yardımının başvuru önceliği anneler olarak belirtildi. Annenin Türk vatandaşı, mavi kartlı ya da sağ olmaması durumunda başvuru aynı şartları taşıyor olan baba tarafından da yapılabiliyor. Babanın da aynı anne gibi doğum yardımı başvuru dilekçesini eksiksiz ve hatasız şekilde doldurması şart. Tek seferlik olarak yapılan ödemeler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuruların direk olarak iletilmesi gerekiyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal