Clubhouse’un Logosunda Yer Alan Dandara Pagu Kimdir?

Clubhouse uygulaması kendi logolarını tasarlamak yerine, ünlü isimlerin ve kanaat önderlerinin yüzlerini logo olarak kullanıyor. Peki, Clubhouse’un yeni logosunda yer alan kim?

23.06.2021-15:48 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-15:48) Clubhouse’un Logosunda Yer Alan Dandara Pagu Kimdir?

Sosyal medya platformu Clubhouse, son dönemde birçok kişinin dikkatini çekiyor ve uygulamanın kullanım oranları artıyor. Clubhouse kendi logosunu tasarlamak yerine ünlü olan kişilerin, kanaat önderlerinin fotoğraflarını logo olarak kullanıyor. Bu hareketle uygulama o kişilere ve o kişilerin yaptıklarına dikkat çekiyor. Bu sefer ise Clubhouse logosunda Dandara Pagu’nun fotoğrafını kullandı. Uygulama kullanıcıları ‘Dandara Pagu nereli, Dandara Pagu’nun mesleği ne’ gibi soruları merak ediyor.

DADARA PAGU KİMDİR?

Dandara Pagu, Brezilya’nın Pernambuco eyaletinde dünyaya geldi. Aktivist ve yapımcı olan Dandara, vücut pozitifliği konusunda bir lider olarak görülüyor. Dandara, kadın hakları ve özellikle siyahi kadın hakları konusunda mücadele ediyor. Yoksulluk ve şiddet içinde büyüyen Dandara, Clubhouse uygulamasında kendi topluluğunu temsil ediyor ve kendi topluluğunun haklarını savunuyor. Aynı zamanda bu haklardan bahsederek bir bilinç oluşturmaya çalışıyor.

Dandara, dördü genç yaştan ölen 12 çocuklu bir ailenin kızıdır. Kendi anlatımı ile, küçük yaşta fiziksel istismara maruz kalmıştır. Clubhouse’u insan hakları konusunda ses çıkarmak için kullanan Dandara, ırkçılığa dair; diğer insan hakları ihlallerine dair konuşuyor. Dandara, birinin kendisini dinliyorsa değişmek istediğini düşünüyor ve bu ilke ile hareket ediyor.

Clubhouse uygulaması ise Dandra Pagu hakkında şu açıklamayı yaptı: ‘  “Pernambuco, Recife’de (kuzeydoğu Brezilya) doğan Dandara’nın hikâyesi birçok Brezilyalı için tanıdık bir hikâyedir; onun kişiliği, enerjisi ve gücü sayesinde yoksulluk ve şiddet karşısında yükselişini görmüş olan bir hikâyedir. İnanılmaz bir lütuf. Dandara Pagu, Clubhouse topluluğunu en iyi şekilde temsil eden benzersiz bir ses ve bağlantı kurmak ve yeni bir şey keşfetmek için platforma her adım attığımızda onun bulaşıcı gülümsemesine sahip olmaktan inanılmaz derecede gurur duyuyoruz’

CLUBHOUSE UYGULAMASI NEDİR?

Clubhouse kendini ‘ses temelli yeni nesil bir ağ’ olarak tanımlar. Bu uygulama kullanıcılarına özel sohbet odaları üzerinden yalnızca ses ile iletişim kurma fırsatı sunar. Bu sohbet odaları kullanıcılar tarafından belli bir konu başlığı üzerine kurulur. Bir sohbet odasına girdiğinizde yalnızca dinleyebiliyor ya da el kaldırarak konuşabiliyorsunuz. Diğer uygulamalardan farkı kullanılmaya başladığı günlerden beri kültürel tartışmalara ev sahipliği yapıyor olması. Çok ciddi konularda profesörler, doktorlarla beraber aynı odada bulunarak, alanında uzman kişilerin fikirlerini dinleme imkânı yakalıyorsunuz.

CLUBHOUSE ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR?

Clubhouse’a davetiye yolu ile üye olunabiliyor. Clubhouse’a daha önceden davetiye yolu ile giriş yapmış birinin size davetiye göndermesi gerekiyor. Devamında ilgi alanlarınızı seçerek bir sohbet odasına girebiliyorsunuz. Sohbet odalarında insanlar sadece sesli bir şekilde iletişime geçebiliyor. Konuşmacı olmak istiyorsanız el kaldırmanız gerekiyor. El kaldırdığınızda bunu o sohbet odasının yöneticisi görüyor ve izin verirse konuşabiliyorsunuz.  Clubhouse’ta üç kullanıcı tipi var; yönetici, konuşmacı ve dinleyici. Yönetici; Odayı açıyor ve kişilerin konuşma kararını veriyor. Konuşmacı ise o sohbet odasında konuşma yetkisi olan kişiler oluyor. Dinleyici ise sadece odaya girip sohbeti dinleyenlerden oluşuyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal