04.01.2020-16:24 (Son Güncelleme:20.08.2022-18:09)


1

Kimdir?

Kimdir?

Usta oyuncu Civan Canova, 28 Haziran 1955 yılında Ankara'da doğdu.



2

Eğitimi

Eğitimi

Ankara Üniversitesi iktisatı bıraktı ve Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünde okumaya başladı. Aynı yıl çekilen Yılmaz Güney'in "arkadaş" filminde sinema hayatına başladı.



3

Boyu

Boyu

Başarılı oyuncu Civan Canova, 1,79 cm boyunda ve 78 kilodur.



4

Civan Canova dizi ve filmleri

Civan Canova dizi ve filmleri

F tipi, 72. koğuş, ömerçip, eve dönüş,söz, sokaktaki adam, 80. adım, acı lokma, yıkılan gurur, hırsız, berduşlar, yaşamak bu değil, mutlu ol yeter, nehir ve arkadaş. diziler ise; paramparça, karadayı, her sevda bir veda, fatmagül'ün suçu ne, ay ışığı, sensiz yaşayamam, sınıf, eksik etek, esir kalpler, arka sokaklar, çeşmi bülbül, gece yürüyüşü, bizim aile, çiçek taksi.



5

Vefat etti

Vefat etti

Akciğerinde kitle çıktığını ifade eden ünlü isim en son kısa sürede taburcu olacağını duyurmuştu. Fakat son dakika haberine göre Civan Cinova'nın vefat ettiği öğrenildi.



6

Hastalığı

Hastalığı

Bir süre önce hastaneye yatırılan Cinova'nın sağlık durumu oldukça merak ediliyordu.



7

Ünlü isimi "Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum kendimi. Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı. Sol bileğimden ameliyatlıydım, kemik ölümü vardı bileğimde onu çıkardılar. Kafeye doğru giderken kapkara bir köpeğin üzerine bastım. Hayvan da gayrı ihtiyari sıçradı tabi, beni yere attı. Sağ kolumun üzerine düştüm. Kemik ölümü, tendon kopması, adele erimesi meydana geldi. MR çekildi ve doktor 'Protez taktırman gerek' dedi. Onu da ben istemedim, ihmal ettim. 2.5, 3 ay önce feci ağrılarım başladı. Gece uyutmayacak kadar. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler.



8

Ama o şimdi 2. planda kaldı. Çünkü Akciğer filmi çekerken, belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. 15 gündür hastanedeyim. Ailem yanımda. Birkaç gün sonra taburcu edecekler." açıklamasını yaptı. İddialara göre haberi duyan sevenleri hastaneye akın etti.



9

Resim sanatı ile de uğraşan Canova, 2016'da Teşvikiye Erinç Sanat Galerisi'nde, 2017 yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki Bitiyatro'da resim sergisi açtı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr