Çip Krizi Üzerine Bu Gelişme Kötü Oldu: Volkswagen Ve Porsche Otomobil Yüklü Dev Kargo Gemisi Alev Aldı!

Lüks Porsche otomobiller de dahil olmak üzere Volkswagen Grubu'nun araçlarını taşıyan dev kargo gemisi Atlantik'te alev aldı. İşte detaylar...

17.02.2022-17:12 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-17:15) Çip Krizi Üzerine Bu Gelişme Kötü Oldu: Volkswagen Ve Porsche Otomobil Yüklü Dev Kargo Gemisi Alev Aldı!

Pandeminin başlamasıyla birlikte birçok sektörde çip krizi meydana geldi. Çip krizi yüzünden otomotiv sektörü en kötü etkilenenlerden biri oldu. Bunların üstüne şimdi ise Volkswagen Ve Porsche otomobil yüklü dev kargo gemisi alevler içerisinde kaldı.

Almanya'dan  ABD'deki Davisville limanına doğru yol olan Felicity Ace gemisinde yangın çıktığı öğrenildi. Associated Press tarafından servis edilen habere göre dev kargo gemisi Azor Adaları yakınlarında alev aldı.


SINIRLI SAYIDA ÜRETİLEN LÜKS ARAÇLAR BULUNUYORDU

Portekiz Sahil Güvenlik, üst güvertede çıkan yangın sonrasında kargo gemisi Felicity Ace'den imdat çağrısı aldığı teyit edildi. Kuru yük gemisinde, sınırlı sayıda üretilen lüks Porsche otomobiller de dahil olmak üzere Volkswagen Grubu'na ait markaların arabaları bulunuyor.

ARAÇLARIN DURUMU İSE BELLİ DEĞİL 

Gemideki 22 kişilik mürettebatın cankurtaran botlarıyla tahliye edildiği belirtildi. Felicity Ace'in 4.000 adede kadar araç taşıyabildiği biliniyor. Atlantik Okyanusu'nda sürüklenen kargo gemisindeki otomobillerin akıbeti ise henüz belli değil.

Kurtarma çalışmaları devam ederken Felicity Ace'de kaç otomobilin yüklü olduğu bilinmiyor. Alevlerin pahalı araçlara zarar vermiş olabileceği endişesi hakim. Teslimatların gecikebileceği, daha da kötüsü araçların müşterilere hiç ulaşmayabileceği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal