Cinsel İlişkiden Sonra Üzgün Hissetmek Normal mi?

İsteğiniz doğrultusunda başladığınız cinsel ilişkinin sizi mutlu etemsi gerekiyor değil mi? Fakat Postkoital Disfori yani diğer adı ile Cinsel Kimlik Bozukluğu, hem erkekleri hem kadınları üzgün,kızgın ve endişeli hissettirir.

29.01.2021-13:24 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-13:24) Cinsel İlişkiden Sonra Üzgün Hissetmek Normal mi?

Postkoital Disfori; insanları cinsel ilişkiden sonra depresif ve endişeli hissettiren oldukça yaygın, ancak çok az araştırılmış bir sendromdur.

2015'te 230 kadın üzerinde yapılan araştırmada kadınların yüzde 46'sı en az hayatları boyunca bir kere seksten sonra üzgün hissettiğini belirtmiş. Bu araştırmaya katılan cinsel olarak aktif genç kadınların neredeyse yarısının, cinsel ilişkinin kendisi harika olsa da  cinsel ilişki sonrası melankolik, endişeli, kızgın, depresif veya agresif hissettiklerini belirtmiştir.

Araştırma sonunda insanların bu duyguyu 'öfke veya utanç deneyimi' ve 'benlik kaybı' olarak tanımladığını söyledi. New York Times'da postkoital disforiyle ilgili bir haberde alıntılanan 20 yaşındaki bir adam deneyimini 'yaklaşık bir gün boyunca kelimenin tam anlamıyla sancılı ve depresif' olarak nitelendirdi. Ancak ortaya çıkan gerçekten yaygın bir tanım; kendi bedeninizde kendinizi yersiz hissetmekti.

Yapılan araştırmalarda bulunan şey, bu durumun birçok insanı etkileyebilecek bir sendrom olduğu ve hakkında çok az araştırmamız olduğu gerçeğinin yanı sıra, çok sevdiğiniz bir kişiyle hayatınızın en güzel anlarından sonra mutsuz hissetmenizdir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal