27.01.2021-10:43 (Son Güncelleme:27.01.2021-10:43)


1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kısa bir sürede tüm dünyayı boyunduruk altına aldı. Salgının merkez üssü olan Çin’in Vuhan kentinde bir doktor, salgınla ilgili hazırlanan BBC belgeselinde geçtiğimiz yılın ocak ayında virüsün tehlikeli bir boyuta ulaşacağı yönünde uyarılar yaptıklarını ancak Çinli yetkililer tarafından bu uyarının engellendiğini söyledi. Hatta öyle ki virüsün insandan insana bulaştığının bilinmesine rağmen maske takmalarına müsaade edilmediğini belirtti.



2

Koronavirüs salgının merkez üssü olan Vuhan'da çalışan bir doktor, geçtiğimiz yılın ocak ayında virüsün tehlike arz ettiği yönündeki uyarılarına rağmen Çinli yetkililerin bu durumu görmezden geldiğini ve kendilerini engellendiğini belirtti.



3

Çinli doktor, salgınla ilgili hazırlanan BBC belgeselinde yer alarak önemli açıklamalarda bulundu.



4

Ülkelerindeki salgın sürecine ilişkin bilgi aktaran doktor, aylar sonra şaşkına uğratacak açıklamalar yaptı.



5

İsmini açıklamayan doktor, öncelikle 10 Ocak 2020 tarihinde görevli olduğu hastanenin solunum yolları hastalıkları bölümünde yer kalmadığını belirtti.



6

Açıklama Yapmalarına İzin Verilmedi

Açıklama Yapmalarına İzin Verilmedi

Salgının kontrolleri altından çıktığını ve panik yapmaya başladıklarını vurgulayan Çinli doktor, ‘Yetkililer açıklama yapılmaması yönünde uyarıda bulundu’ şeklinde konuştu.



7

Maske Takmalarına Müsaade Edilmedi

Maske Takmalarına Müsaade Edilmedi

Virüsün bulaşma riskinin olduğunu bildikleri halde maske takmalarına izin verilmediğini söyleyen doktor, ‘Herkes insandan insana bulaşın olduğunu biliyordu. Niye inkâr edildi? Bu durum kafamızı karıştırdı ve bizi çok öfkelendirdi’ dedi.



8

Birkaç hafta içerisinde yüzlerce ya da binlerce şüpheli vaka görüldüğünü, ancak hastane içerisinde bunu teyit edecek veya teşhisleri kayıt edecek bir sistem bulunmadığını da aktaran doktor, sadece 41 vakadan söz edildiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR