26.01.2021-17:55 (Son Güncelleme:26.01.2021-17:55)


1

Akciğerleri zararlı toksinlerden arındırmak, detoks ve antioksidan etkisi yaratmak için doğanın bizlere sunduğu besinlerden faydalanabiliriz. Bu besinler arasında sarımsak, siyah havuç, üzüm çekirdeği, kereviz ve keçiboynuzu bulunmaktadır. Doğru beslenme yöntemiyle ve besinlerle tüm hastalıklardan korunabilirsiniz. Akciğerleri korumak için tüketilmesi gereken besinler ise şu şekilde:



2

Üzüm çekirdeği

Üzüm çekirdeği

İçeriğinde bulunan resveratrol maddesi serbest radikallerle karşı kalkan görevi görür ve ciğerleri korur. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm çekirdekleri çiğneyerek tüketilmesi gerekir.



3

Kereviz

Kereviz

Kansorejen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere karşı koruyucudur. Özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir.



4

Siyah havuç

Siyah havuç

Bal söktürücü özelliği bulunan siyah havuç öksürüğe iyi gelir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde güçlü antioksidan özelliğe sahiptir ve akciğer kanseri riskini en aza indirir.



5

Sarımsak

Sarımsak

Sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Bu nedenle akciğerlerin tam kapasite çalışmasını sağlar ve içeriğinde bulunan birçok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı korur.



6

Kekik

Kekik

İçeriğinde bulunan eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığının giderilmesini sağlar. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde de bakteri oluşumunun engellenmesini sağlar.



7

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu

Akciğeri toksinlerden arınmada detoks etki sağlar. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkândır. Akciğerlerde oluşan ödeme karşı spesifik olarak etkilidir. Balgam söktürücü ve astıma karşı tedavi edici gücü çok fazladır. Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR