Çin'in Uzaya Fırlattığı Roket Patladı

Çin son günlerde sadece Coronavirüs salgını nedeniyle değil aynı zamanda uzay başarısızlıklarıyla da gündeme geliyor. Son bir ay içerisinde ikinci roketi infilak eden ülke Endonezya'ya ait bir uyduyu taşıyordu.

13.04.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-17:39)

Uzun-Yürüyüş 3B ismini taşıyan roket uzun süre havada kalamadı. Çin’e ait roket Endonezya'ya ait bir uyduyu uzaya taşırken patladı. Yapılan açıklamada Endonezyalı uydunun paramparça olduğu belirtildi.

Roket, Endonezya ait bir uydu olan Palapa-N1'i yörüngeye taşıma göreviyle fırlatılmıştı. Ancak roketin infilak etmesi nedeniyle uydu da parçalanmış oldu. Olayda herhangi bir can kaybı ise yaşanmadı. Yeni nesil bir iletişim uydusu olan Palapa-N1, Endonezya'da geniş bant iletişim amacıyla kullanılacaktı.

5,5 ton ağırlığındaki Palapa-N1, yörüngede 15 yıl görev yapması planlanıyordu. Endonezyalı şirketlerin emekleri de böylece ziyan olmuş oldu.

Çin, Mart ayında da yine bir roket kalkışında başarısız olmuştu. Böylece Çin uzaya fırlatmayı denediği son bir aylık süre içerisinde ikinci kez başarısızlık yaşadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal