Çin'deki Coronavirüs Günlük Ölüm Oranları Düşüyor

Coronavirüse bağlı günlük can kaybı oranlarında önemli düşüşün görüldüğü Çin’de 14 kişi salgın sebebiyle yaşamını yitirdi. Çin’de yılın ilk iki ayına ilişkin bildirilen verilere göre coronavirüs ekonomiyi de vurdu.

16.03.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-10:22) Çin'deki Coronavirüs Günlük Ölüm Oranları Düşüyor

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, yeni coronavirüs (Covid-19) salgınında 14 kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamayla Çin anakarasında dün 16 yeni vakanın daha görüldüğü, böylece toplam vaka sayısının 80 bin 860'a çıktığı duyuruldu. Yeni vakalardan 12'sinin Çin'e ülke dışından geldiği ifade edilirken, ülke genelindeki bu tür vakaların sayısı 123'e yükseldi.

Çin anakarasında virüsün ortaya çıktığı günden bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 213'e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, dün aynı zamanda 838 kişinin hastanelerden taburcu edildiğini ülkede şimdiye dek iyileşen kişi sayısının ise 67 bin 749'a çıktığını bildirdi. Durumu ağır olan vaka sayısının da 3 bin 32'ye düştüğü ifade edildi.

ÇİN'DE EKONOMİK VERİLER EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Önce Bahar Bayramı, daha sonra da coronavirüs sebebiyle üretim faaliyetlerinin önemli ölçüde durduğu Çin'de, ocak ve şubat aylarında sanayi üretimi yüzde 13,5 düştü. Bu oran, iki ayın verilerinin ortalaması şeklinde hesaplandı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumundaki Çin, coronavirüs sebebiyle ocak ayı verilerini duyurmamış, ilk iki ayın verilerinin birlikte duyurulacağını açıklamıştı.

Tüketim için önemli bir gösterge olan perakende satışlar, ilk iki ayda yüzde 20,5 düştü. Çin'de aynı dönemde sabit varlık yatırımlarında da yüzde 24,5 gerileme görüldü.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, coronavirüs etkilerinin kısa vadeli, dışsal ve yönetilebilir olduğunu kaydetti.

Yapılan açıklamada, Çin'in salgının etkilerinden kurtulmak amacıyla daha güçlü makro politikalar uygulayacağı ve olağan ekonomik faaliyetlere devam edilebilmesi için iş ortamını canlandıracağının altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal