Çin’de kuru yük gemisi köprüye çarptı: 2 kişi hayatını kaybetti

Çin’in güneyinde yer alan Guangzhou kentindeki bir köprüye kuru yük gemisi çarptı. Yetkililer bir kısmı çöken köprüde 5 aracın suya düştüğünü duyurdu.

22.02.2024-12:25 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-12:25)

Çin’in güneyindeki üretim merkezi Guangzhou kentindeki köprünün bir kısmının konteyner gemisinin çarpması sonucunda çöktüğünü ve araçların köprüden düşmesi sonucunda en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Çin’de gemi köprüye çarptı

Boş bir konteyner gemisinin, iki şeritli Lixinsha Köprüsü'nün destek kolonlarından birine çarparak yüzeyini kırdığı belirtildi. Yetkililere göre, kazada üç kişi kayboldu.

Bölgeden yapılan açıklamaya göre, kaza Perşembe sabahı saat 5.30 civarında Nansha bölgesinde meydana geldi ve nedeni araştırılmaktadır. Çin devlet medyasının yayınladığı fotoğraflar, Sanmin Adası ile genişleyen şehir arasındaki Hongqili Kanalı'nı geçen köprünün ana caddesinde büyük bir hasarın meydana geldiğini gösteriyor. Yerel bir yetkili, devlet medyasına bölge sakinlerine feribot hizmeti sağlanacağını belirtti.

Çin Gemi kaza

Guangzhou Denizcilik Bürosu'ndan yapılan açıklamada, köprü çökmesi sonucunda beş aracın düştüğü, ikisinin sulara, üçünün ise konteyner gemisine düştüğü kaydedildi.

Guangzhou Otobüs Grubu'nun işletmecisi, devlet medyası tarafından yapılan bir açıklamada, araçlar arasında içinde sadece sürücüsü bulunan bir otobüsün de olduğunu belirtti. Sürücünün, kayıp mı yoksa ölenler arasında mı olduğu henüz bilinmiyor. Devlet medyasında yayınlanan bir fotoğrafta, gemiye inmiş gibi görünen bir otobüs görülebiliyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal