Çin'de Korona Virüsten Ölenlerin Sayısı Artıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Diğer günlere göre son 24 saatlik dilimde ölüm sayısı düşse de, 29 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle beraber toplam ölüm sayısı 2 bin 746'ya çıktı.

27.02.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-11:38)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs ülke dışında da yayılmaya devam ederken, salgın ile ilgili olarak henüz net bir tedavi yönetimi bulunmuş değil. Çin'de son 24 saatte 29 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte ülkedeki ölüm sayısı 2 bin 746'ya yükseldi. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde 433 yeni vaka kaydedildiği, toplam vaka sayısının 78 bin 497'ye yükseldiği belirtildi. Hubei eyaleti dışındaki vaka sayısının ise 24'e yükseldiği kaydedildi.

Çinli Solunum Hastalıkları Uzmanı Zhong Nanshan düzenlenen basın toplantısında, Şubat ayının ortasından itibaren vaka sayısında gerileme görüldüğüne işaret ederek, "Nisan ayı sonu itibarıyla salgının genel olarak kontrol altına alınacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇİN'DEN SONRA İRAN VE İTALYA

Korona virüs salgınından şu ana kadar 40'tan fazla ülke etkilendi. En çok etkilenen ülkeler arasında ise İran ve İtalya geldi. İran 19 ölüm ile Çin dışında en çok can kaybının görüldüğü ülke oldu.

İtalya'daki vaka sayısı ise 400'ü aşarken Yunanistan, Finlandiya ve İsveç'te kaydedilen vakaların da İtalya ile ilişkili olduğu bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal