ABD Gazetesi Suriye Konusunda Türkiye'ye Övgü

Gazete Batılı hükümetlerin Suriye’deki iç savaş hususunda bir şey yapmadığını ifade ederek, Suriyeli çaresiz insanların tek koruyucusunun Türkiye olduğunu yazdı.

27.02.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-11:38)

Amerikan gazetesinin bugünkü başyazısında, İdlib’deki insani buhranı ele alındı.

Batılı devletlerin sonu gelecek gibi görünmeyen Suriye iç savaşından bıktığı anlatılan yazıda, kendi iç gündemlerindeki kutuplaşmalardan dolayı Batı'nın dikkatlerini Suriye’den çektiğinin altını çizdi.

"SIĞINACAK YER BULAMIYORLAR"

Birleşmiş Milletlere göre aralıktan bu zamana İdlib’te 500 bini çocuk 900 bin mültecinin Beşar Esed rejimi ve Rus saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığındığı aktarılan yazıda, mültecilerin sınır bölgesinde soğuk hava koşullarında sığınacak yer bulamadıkları da belirtildi.

"TEK SAVUNUCU TÜRKİYE"

Rusya ve Esed rejiminin muhaliflerin elindeki bölgeleri almak için sivillerin kaçmasını sağlayacak biçimde hava saldırıları gerçekleştirdiği ifade edilen başyazıda, "Oradaki çaresiz insanların tek savunucusu son haftalarda bölgeye binlerce asker, tank ve top yığınağı yapan Türkiye’dir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta sonuna kadar çekilmediği takdirde, Esad rejimine karşı saldırı başlatacağı tehdidinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

"RUSYA GÜVENLİ BÖLGEYİ KABUL EDEBİLİR"

Ankara'da Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmelerin dün itibariyle başladığı anımsatılan yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib şehir merkezini de içine alan 20 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge sağlanmak istediği aktarıdı. Rusya’nın güvenli bölge önerisini kabul edebileceğine belirtilen yazıda, "Esed rejiminin ise insan kaybı konusunda bedeli ne olursa olsun tüm İdlib’i almak istediği" yorumu yapıldı.

"ABD, PUTİN'E BASKI YAPSIN"

Gazetenin başyazısında, Rusya’nın Esed’i kontrol altına alma hususundaki sözünü tutmadığının altını izerek, "Bu yüzden ABD ve Avrupa ülkelerinin Putin’e saldırıları durdurması, ateşkesi sağlaması ve insani yardımın İdlib’e erişmesini sağlamak için acilen somut baskılar yapması gerekir." çağrısına da yer aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal