Çin'de Casus Krizi

Çin ordusunda görevli bir askerin akıllı telefon sistemiyle ailesi ve arkadaşlarına devletin güvenliğine ilişkin belgeleri ve askeri bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle görevden atıldığı duyuruldu.

26.09.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-15:16) Çin'de Casus Krizi

Çin casus asker kriziyle çalkalanıyor. Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun stratejik  öneme sahip olduğu ifade edilen Doğu Hareket Alanı Komutanlığı’nda görevli soyadı Chen olarak belirtilen askerin, akıllı telefonu aracılığıyla ailesi ve arkadaşlarına devletin güvenliğine ilişkin belgeleri ve askeri bilgileri sızdırdığı tespit edildi.

Önemli açıklamalarda bulunan  Doğu Hareket Alanı Komutanlığı yetkilieri, asker Chen’in askeri sırları tartışırken ve orduyla ilgili fotoğrafları mesajlaşma uygulamaları üzerinden ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşırken yakalandığını duyurdu.

Chen’in ayrıca telefonda çevrimiçi oyunlar oynarken askeri kimliğini ifşa ettiğini ve izin almadan ikinci el cep telefonu satın aldığını kaydetti. Görevliler, Chen'in ordudan atıldığını ifade ederek, asker ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal