Ruhani; ABD'yi devireceğiz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin tek taraflı yaptırımları sebebiyle 150 milyar dolar zarar uğradıklarını söyledi ve ekledi: Trump'ın kuşatmasını kıracağız.

26.09.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-14:53) Ruhani; ABD'yi devireceğiz

Hasan Ruhani; İran , 40 yıl önce Saddam'ın kuşatmasını yardığı gibi Trump'ın kuşatmasını da kıracaktır dedi.

Tahran'da düzenlenen Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımlarına sert tepki gösterdi. 

Ülkedeki ekonomik sorunlara ilişkin başta Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf olmak üzere muhalif kesimler tarafından hükümete yöneltilen eleştirilere cevap veren Ruhani, Halk, eksiklikler ve sorunlara lanet edecekse bunun adresi Washington'daki Beyaz Saray'dır. Kimse halka siyasi çıkarları için yanlış adres vermesin.diyerek sert çıktı.

2018'den beri uygulanan yaptırımlardan kaynaklanan zararın 150 milyar doları bulduğunu belirten Ruhani, Amerika, yasa dışı ve insanlık karşıtı yaptırımları ve terörist eylemleri nedeniyle üç yıl içinde İran'a en az 150 milyar dolar zarara uğrattı dedi.

İran'ın, Uluslararası Para Fonu IMF'den  talep ettiği 5 milyar dolarlık kredinin de ABD yönetimi tarafından engellendiğini aktaran Ruhani, bu krediyi alsaydık gıda ve ilaç ihtiyaçlarımız için harcayacaktık.açıklamasında bulundu. 

Ruhani, Amerikalılar, İran halkına düşmanlıkla iftira ediyor. İran halkı, 40 yıl önce Saddam'ın kuşatmasını yardığı gibi ABD Başkanı Donald Trump'ın kuşatmasını da kıracaktır diyerek sert açıklamalar da bulundu.

Hasan Ruhani'nin hedefinde ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'da vardı. Pompeo'ya suç bakanı olarak adlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal