Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor: 3 bin İHA sipariş edildi

Asya-Pasifik’te sular ısınamaya devam ediyor. Çin ve Tayvan arasında savaş hazırlıkları sürüyor. Çin’in agresifliğine karşı harekete geçen Tayvan, 3 bin insansız hava aracından oluşan askeri filo kurmay planladığını ifade etti.

11.01.2023-12:52 - (Son Güncelleme: 11.01.2023-17:56) Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor: 3 bin İHA sipariş edildi

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'ın artan savunma tehditlerine karşı 3 bin yeni insansız hava aracından (İHA) oluşan filo kurmayı planladığı bildirildi.

Taipei Times gazetesinin haberine göre, Savunma ve Ekonomi bakanlıklarından, Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyinden, Ulusal Chung-Shan Bilim ve Teknoloji Enstitüsünden (CSIST) temsilcilerden oluşan heyet, bu konuda çalışma yürütüyor.

Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor

Hedef 3 bin İHA

Heyetten gelen açıklamaya göre, proje kapsamında askeri amaçlı kullanmak üzere yaklaşık 3 bin İHA'nın tedariki için 9 üreticiden prototipler geliştirmeleri istenecek.

Üreticilerden gemiden keşif, karadan keşif ve genel keşif amaçlı dronların yanı sıra minyatür dronlar ve hedef tespiti yapabilecek dronlar için prototipler hazırlayacak.

Savunma Bakanlığı, prototiplerin üretimi için ağustos ayında sınırlı ihale açacağını duyurdu. İhaleyi kazanan şirketlerin üretimlerini yılın ikinci yarısında bitirip gelecek yılın başında yapması planlanıyor.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal