Çin Merkez Bankasından Piyasaya 188 Milyar Dolar Destek

Ekonomiyi kalkındırmayı hedefleyen Çin bunun için önemli bir adım attı ve banka zorunlu karşılık oranında indirim yaptı.

07.12.2021-09:27 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-10:54) Çin Merkez Bankasından Piyasaya 188 Milyar Dolar Destek

Çin Merkez Bankası, kırsal sektöre ve küçük şirketlere destek sağlamak adına kredi transfer programı faiz oranını bugünden geçerli olmak üzere 25 baz puan indirdi.

Çin Merkez Bankası'nın açıklamalarına göre zorunlu karşılık değişikliği ile 1.2 trilyon yuan (188.24 milyar dolar) desteğin piyasaya verileceğinin duyurusunu yaptı. Zorunlu karşılık oranı indirimi 15 Aralık'ta yürürlüğe girecek.

EVERGRANDE'E VERİLEN DESTEKLE ASYA BORSALARI YÜKSELİŞTE 

Çin Merkez Bankası, kırsal sektöre ve küçük şirketlere destek sağlamak adına kredi transfer programı faiz oranını bugünden geçerli olmak üzere 25 baz puan indirdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs para piyasalarını da vurdu. Omicron varyantının en fazla etkilediği piyasalardan birisi de Asya borsaları oldu.  Çin piyasalarda ki bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için Çim Merkez Bankası'nın (PBOC) politikasını gevşetme kararı aldı ve tekrar yükselişe geçmeyi başardı. .Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün son bir yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra bugün yüzde 0,6 oranında yükselişe geçti. Japonya'nın Nikkei endeksi artan risk iştahıyla birlikte yükselmeye başlayan ABD borsalarını izleyerek yüzde 1,1 artış gösterdi. Çin lokomotif endeksi ise yüzde 0,7 yükselirken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıkları düşürerek bankacılık  sistemine 188 milyar dolar kaynak yaratması ve para politikasını gevşetmesinin ardından yüzde 1,3 artıda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal