Çin, Ay'da Pamuk Tohumunu Filizlendirmeyi Başadı

Çin'in Ay'a gönderdiği Chang'e 4 adlı uzay aracı bir ilke imza attı. Araç Ay'da pamuk filizi yetiştirmeyi başardı.

15.01.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-17:05) Çin, Ay'da Pamuk Tohumunu Filizlendirmeyi Başadı

Çin Ulusal Uzay İdaresi'nin çalışmaları neticesinde, Ay'da ilk defa biyolojik bir maddenin büyümesi kaydedildi. Bilim dünyası bu gelişmeyi insanlığın uzay yolculuğu için büyük bir hamle olarak tanımladı.

3 OCAK'TA İNİŞ YAPTI

Chang'e 4 isimli insansız uzay aracı, Ay'ın güney kutbundaki Aitken havzasını araştırmak için "karanlık yüz" olarak tanınan bölgeye 3 Ocak'ta başarı ile iniş gerçekleştirdi. Bugüne kadar uzay araçları Ay'ın karanlık tarafının görüntülerini kaydetse de Chang'e 4'e kadar hiçbir uzay aracı buraya iniş yapamadı.

Araç, bölgenin jeolojik yapısını araştıracak aletler haricinde, pamuk ve patates tohumu ekili toprak, maya ve meyve sineği yumurtaları taşıyordu.

AY'DA YETİŞEN İLK BİTKİ

Ay'da sağlıklı bitkiler yetiştirilebilmesi, uzun vadeli uzay vazifelerinin ayrılmaz bir parçası olacak. Örneğin Mars'a gerçekleştirilecek yolculuklar şu anki teknolojiyle 2,5 sene devam ediyor. Eğer Ay'dan başarılı biçimde hasat alınabilirse astronotlar Mars vazifelerinde yiyecek tedariği için Dünya'ya tekrar dönmek mecburiyetinde olmayacak.

Bitkiler uzay aracının içerisinde kapalı bir kutunun içinde yetiştiriliyor. Kutunun içerisinde yapay ve kendi kendine devam edebilen bir hayat alanı oluşturulması hedefleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal