Cilt Bakımında Sıklıkla Yapılan Hatalar

Düzenli bakım rutininizi yaparken atladığınız adımlar cildinizi olumsuz yönde etkileyebilir.

06.12.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-13:05) Cilt Bakımında Sıklıkla Yapılan Hatalar

Düzenli bakım rutininizi yaparken atladığınız adımlar cildinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Cilt bakımında çok yapılan hatalar ve dikkat etmeniz gereken adımlar:

Cildinizi Zorlamayın: Ağır temizleyicilerle cildinizi temizlemek, cildin doğal yağlarını da yok ederek cilt bariyerini zedeler. Kullanacağınız makyaj temizleme ürünleri, narin yapılı olmalarına karşın ağır ürünler kullanmanıza mani olur.

Boyun ve Dekoltenizi Atlamayın: Cilt bakımı yalnızca yüz ile bitmez. Yaşlanma sinyallerinin kolayca belirginleştiği boyun ve dekolte bölgenizi de göz ardı etmeyin.

Sivilcelerinizle Oynamayın: Yüzüzde beliren o kırmızılık sizi rahatsız edebilir ama sivilcenizi sıkmak durumu daha kötüleştirebilir. İyileşmesine izin vermeden sıktığınız sivilcenin kaybolması daha fazla zaman alırken renk eşitsizliği ve lekeler bırakabilir.

Makyajınızı Çıkarmadan Uyumayın: Bütün gün çevredeki kirleri toplayan ve gözenekleri dolduran makyajınız erken yaşlanmadan, sivilcelere bir sürü cilt sorununa neden olabilir. Cilt bakımında düşülen en büyük hata makyaj ile uyumaktır.

Güneş Koruyucusu Kullanmadan Dışarı Çıkmayın: Uv ışınları cildi olumsuz yönde etkileyebilir ve istenmeyen lekelere ve kırışmalara neden olabilir. Her mevsim, sabah bakım rutininize hafif bazlı bir güneş koruyucu kullanarak cildinizi uzun süre yıpranmadan koruyun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal