Cilt Bakımında C Vitaminin Önemi

Cilt bakımı denince akla ilk olarak serumlar geliyor. Özellikle C vitamini serumları cilt bakımında en sık kullanılanlar arasında yer almaktadır. Peki, C vitamini serumu nedir? C vitamini serumu ne işe yarar? Detaylar haberimizde…

26.06.2020-12:43 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-12:37) Cilt Bakımında C Vitaminin Önemi

Serumlar yüksek konsantrasyonda güçlü bileşenlerle bir araya getirilerek formüle edilmiş hafif ürünlerdir. Nemlendiricilerden daha ince bir kıvamı bulunmaktadır. C vitamini serumları hakkında merak edilenlere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz…

C VİTAMİNİ SERUMU NEDİR?

C vitamini serumları içeriğinde bulunan antioksidanlar ve yaşlanma karşıtı içeriği sayesinde çok sık tercih edilmektedir.

Hem konsantre hem de serum olarak adlandırılan tek bir ürünü görmemizin nedeni; konsantrelerin de bir tür serum olmasıdır. Gerçek anlamda aralarında çok bir fark bulunmamaktadır.

Saf C vitamini serumu, günlük cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz bir üründür. Dermatoloji uzmanlarının onayladığı, parfümsüz, paraben ve boya içermeyen, alerji testinden geçmiş ve komedojenik olmayan konsantre veya serumları tercih etmelisiniz.

C vitaminini saf tutabilmek için ürünler genel olarak susuz teknoloji kullanılır ve kontrollü koşullarda oksijene maruz bırakılarak üretilir.

Her sabah ve akşam, yüzünüzü temizledikten sonra elinize bezelye büyüklüğünde C vitamini serumunu alıp yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda cildinizin daha parlak ve sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz. Hatta öyle ki iki hafta içerisinde cildinizdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların gözle görülür bir şekilde azaldığını göreceksiniz.

Bunların yanı sıra C vitamini serumu azaltılmış hiperpigmentasyon, gelişmiş netlik ve daha eşit cilt tonuna sahip olmanızı sağlar. Ancak C vitamini serumları cilt bakım rutininizi tamamlamanız için yeterli değildir. C vitamini serumu cildi hassaslaştırabileceği için dışarı çıkarken mutlaka SPF içeren bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal