Çillere Kesin Çözüm

Uzun süreli güneşe maruz kalma sonucu iyice artan çillerden kurtulmak isteyenler için, çillerden nasıl kurtulurum? Çillerden kurtulmanın yolları gibi merak edilenleri araştırdık…

14.04.2018-00:57 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-17:48)

çil tedavisiYüzümüzde özellikle yaz aylarında çıkan çillere nasıl veda edilir? Çillerden kurtulmak için dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir? Çillere birebir gelen ve çillerden kurtulmak isteyenlerin uygulaması gereken püf noktalar ve merak edilenler için tüm detayları hazırladık.

YAZIN EN ÇOK GÖRÜLEN CİLT SORUNU ÇİL NEDİR?

Çiller, vücudumuzun özellikle yüzümüzün bazı bölgelerinde çıkan kahverengi lekelerdir. Genel olarak açık tenli, renkli gözlü kişilerde daha çok görülür ve 45 yaşından sonra genellikle kaybolur. Genelde sırt, göğüs, omuz ve yüz gibi güneşe maruz kalan bölgelerde meydana gelir.

ÇİL LEKELERİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Hydroquinone Yöntemi

Çil tedavisinde oldukça popüler ama uygulandığında cildi tahriş eden bir tedavi yöntemi olan Hydroquinone başarılıdır fakat ciltte hasar bırakma ihtimali vardır.

Fraksiyonel Co2 Lazer Yöntemi

Çillerden kurtulmada en etkili yöntemlerin başında lazer geliyor. Lazer tedavisi, cildin en alt katmanlarına kadar inebildiği için, çillerin rengini açar ve ciltte pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini sağlar. Lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken durum, bu tedavinin yaz aylarında yapılmaması gerektiği. Lazer uygulaması cildi zayıflatacağı için tedavi süreci boyunca güneş ışınlarından uzak durulması gerekmektedir. 

Q-Swıtch Nd Yağ Lazer

Bu tür lazerler ciltte kabuklanma, soyulma yapmadığı için çil tedavisinde en sık tercih edilen yöntemdir. Q-Switch Nd-Yag lazer işlem sırasında kişide hiçbir ağrıya neden olamz, uygulamadan sonra kızarıklık olabilir ancak bu durum kendiliğinden düzelir.


DOĞAL YÖNTEMLERLE ÇİLLERDEN KURTULMANIN YOLLARI

-Çillerinizden mutlu değilseniz bazı doğal kürler uygulayarak çillerinizden kurtulabilirsiniz. Örneğin Japonya'da ortaya çıkarılan ve mantar özü kullanılarak elde edilen doğal bir tedavi yöntemi var. Kojic acid adı verilen tedavi cilde hem zarar vermiyor hem de üst deri tabakasına nüfuz ettiği için pigment, leke oluşumunun önüne geçiyor.

-Tedavi yöntemlerinin içinde Alpha-hydroxy asitleri adıyla bilinen bir tedavi seçeneği var. Yaşlanan cilt derilerinin dökülmesine neden oluyor. Ancak bu ve diğer tedaviler hastaya uygulandığı takdirde hastanında güneşten kendini koruması gerekir. Tedavinin uygulandığı bölgeleri güneşe karşı muhafaza etmek zorundadır. Eğer güneşten korunma gibi şansı yoksa buna karşı önlem almalı koruma faktörlü güneş kremleri kullanmalıdır. Bunun dışında uygulanacak doğal çözümler ise şöyle sıralanabilir; 

-Hasta sebze ve meyvelerden kür yapıp çil olan bölgeye uygulayabilir.

-Hasta cildini ekşi süt ile yıkayabilir. 

-Limon suyunu cildine pamukla kompres halinde yedirebilir. Bu sayede çillerinde azalma olduğunu görecektir.

-C vitamini bakımından zengin olan besinler, meyveler ve gıdalar tüketin. Portakal, mandaline ve greyfurt gibi C vitamini deposu olan besinler tedavi sırasında olumlu etki gösterecektir. Bir diğer doğal tedavi yöntemi ise doğal krema maskesi yapıp çil olan bölgeye uygulamak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal