Cildinize iyi gelecek 5 yaz meyvesi ile cilt bakımınızı yapabilirsiniz! Aloevera kremi ile cildiniz sağlıklı bir şekilde parlasın

Cildinize iyi gelecek besinler tüketirken dışarıdan da destek vermek gerekmektedir. Cildinize iyi gelecek olan Aloe vera bitkisi içeren pek çok krem yer alırken evde de bu kremi yapabilirsiniz. İşte Aloe vera kremi tarifi…

08.06.2022-13:13 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-13:13) Cildinize iyi gelecek 5 yaz meyvesi ile cilt bakımınızı yapabilirsiniz! Aloevera kremi ile cildiniz sağlıklı bir şekilde parlasın

Aloe Vera içerisinde yer alan cildi onarıcı maddeler birçok cilt problemine iyi gelmektedir. İsteyen kişiler bu bitki içerisindeki jeli bölgeye tek başına uygulayabilir. Ancak daha etkili olması için yapabileceğiniz farklı yöntemlerde yer almaktadır. İşte Aloe vera kremi tarifi…

Aloe vera kremi tarifi

Malzemeler:

1/2 su bardağı aloe vera jeli

1/2 fincan hindistan cevizi yağı (ya da zeytinyağı)

2 çorba kaşığı jojoba yağı

1.5 çorba kaşığı işlenmemiş balmumu

5-8 damla lavanta veya sardunya yağı (güzel koku vermesi için, isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Hindistan cevizi yağı, balmumu ve jojoba yağını bir kap içerisine alarak benmari usulü ile eritiniz.

Sıvı hale gelen bu karışımı bir karıştırıcı ile soğuması için karıştırın.

Bu karışımın soğuması için bir saat kadar bekleyiniz.

Soğuduktan sonra aloe vera jelini de bu karış içerisine ekleyerek mikser ile karıştırınız.

Daha sonra karışımı hafif, kabarık doku oluşana kadar eliniz ile karıştırınız.

Bu karışım içerisine daha sonra 5-8 damla uçucu yağ ekleyerek karıştırınız.

Bu karışım için erittiğiniz karışımın iyi şekilde soğuması oldukça önemlidir. Bir de evde yetiştirdiğiniz aloe vera jellerinden daha iyi bir etki alacaksınızdır.

Cilde iyi gelen meyveler

Cildiniz iyi gelecek 5 yaz meyvesi

Sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudumuzun uzun yıllar boyunca dinç olması yediklerimiz ve yaşam tarzımızla ilgilidir. İçerisinde antioksidanlar bulunan meyveleri tüketmekte sağlık açısından son derece önemlidir. Akne izleri ve siyah noktalar için meyvelerden yararlanabilirsiniz. Cildinize iyi gelecek 5 yaz meyvesini sizlerle paylaşıyoruz.

Kiraz

İçerisinde bulunan A, C, K Vitaminleri, folat ve mineraller bulunan bu meyve ciltteki hasar oluşumunu azaltacak bir etkiye sahiptir. Ciltteki hasarın önüne geçecek antioksidan ve antienflamatuar özelliği bulunan kiraz ezilerek cilde sürülebilir.

Gözenek sıkılaştırıcı canlandırıcı kiraz maskesi

5 tane çekirdekleri alınmış kiraz

Yarım tatlı kaşığı bal

2-3 damla limon suyu

Kirazları ezdikten ve çekirdeklerini aldıktan sonra içerisine bel ve limon suyunu ekleyerek krem haline getiriniz. Göz çevreniz hariç tüm yüzünüze uyguladığını maskeyi 15 dakika bekletip yıkayınız. İki haftada bir olarak yapılabilir.

Kayısı

Kayısı içerisinde yer alan antioksidanlar ve C vitamini yaşlanma belirtilerinize iyi gelecektir. Bununla birlikte akne sorunlarınıza da iyi gelecek olan kayısı anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Kayısı içerisinde A, K Vitamini ve folat bulundurur. Hem içten hem de dıştan kullanabileceğiniz kayısılar ile cildinizdeki sorunlara çözüm olabilirsiniz.

Canlandırıcı kayısı maskesi

1 kayısı (ezilmiş)

4-5 damla saf kayısı yağı

4-5 damla limon

Tüm malzemeleri birkaç içinde karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayabilirsiniz. Maskeyi 10 dakika kadar yüzünüzde bekletip ardından temiz su ile durulayınız.

Cilde MAske yapmak

Kavun

Yaz denince akla ilk gelen meyvelerden biri olan kavunda içerisinde bulunan A, C ve K vitaminleri ile cilt dostudur. Cildinizde oluşan kaşıntı, pul pul ve kırmızı lekelerle savaşmakta bir numaralı ürün olan kavun folat ve mineraller açısından da zengindir. Sedef hastalığına da iyi gelen kavun antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Cilt lekeleri için kavun maskesi

1 dilim kavun

2-3 siyah üzüm

2-3 damla limon suyu

Birazcık ezdiğiniz kavunların üzerine birkaç damla üzüm ve limon suyu ekleyerek bir karışım elde etmelisiniz. Bu karışımı istediğiniz bölgeye sürerek 15 dakika bekletip yıkayınız.

Çilek

Yaz meyvelerinden en çok tüketilen olan çilek ile birçok lezzetli tarifte yapabilirsiniz. Güzellik içinde çileğin eşsiz faydalarından yararlanabilirsiniz. Ürünlerin içerisinde yer alan salisilik asit olarak bilinen bir alfa-hidroksi çileklerde yer alan bir asittir.

Salisilik asit anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliği bulunan ve akne ile savaşmakta bire bir olan bir asittir. Sizde çilek ile yapacağınız maske ile cilt sorunlarınıza çözüm olabilirsiniz.

Cilt lekeleri için nemlendirici çilek maskesi

1-2 çilek (ezilmiş)

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı bal

Çilekleri ezdikten sonra içerisinde bir yemek kaşığı limon suyu ve balı ekledikten sonra karştırınız. Ardından cildinizde 10 dakika bekletip yıkayınız.

Karpuz

İçerisinde yüzde 92 su bulunduran bu meyve lifli bir gıdadır. Cilt sağlığına çok faydalı olan Vitamin C, A, B1, B6 ve Likopen karpuz içerisinde bol miktarda yer almaktadır. Cilt rengi sorunlarında ve kırışıklıklarda kullanılan karpuz güzellik ürünlerinin içerisinde de yer almaktadır.

Likopen, cildinizdeki doku hasarın ortadan kaldırarak cildinizi temizler. Sert radikallerin tedavisinde kullanılan karpuz cilt iltihabını önler. Diyet listeniz içerisine de gönül rahatlığı ile karpuz ekleyebilirsiniz.

Yağlı ciltler için karpuz maskesi

3 yemek kaşığı karpuz suyu,

1 yemek kaşığı limon suyu

Bütün malzemeleri karıştırarak cildinize uygulayınız. Ardından 15 dakika bekletip yıkayınız.isteyenler içerisine gül suyu da ekleyebilir.

Kuru ciltler için karpuz maskesi

3 yemek kaşığı karpuz suyuna

1 çay kaşığı bal

Tüm bu malzemeleri karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi 10-15 dakika kadar cildinizde tutarak yıkayınız.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal