Cildin pH Dengesi Nasıl Sağlanır?

Cildin korunması, kırışıklık ve lekelerin önüne geçilmesi için en önemli unsur cildin pH dengesidir. Cildin üzerindeki hidrolipid tabakası yaklaşık olarak 5.5'lik bir pH değerine sahiptir. Cildin pH dengesi nasıl sağlanır? İşte ayrıntılar…

24.12.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:16)

Cildin pH dengesi yerinde olan cilt pürüzsüz, nemli ve rahat hissettirir. Eğer ciltte pullanmalar, hassasiyet veya sivilcelenme gibi sorunlar yaşıyorsanız, günlük bakım rutininizi değiştirmeniz gerekiyor demektir.

CİLT pH DENGESİ EN İYİ NASIL SAĞLANIR?

Cildin pH dengesini sağlamak için özellikle probiyotik içerikli yoğurt gibi besinlerin tüketilmesi etkili olabilir. Fakat bu durumla birlikte; probiyotiklerin olumlu etkisi için daha az kimyasal madde içeren krem ve losyon kullanılmalıdır. Cildin koruyucu lipit katmanına zarar veren içeriğinde ağır kimyasallar bulunan sabun gibi temizleyicilerden uzak durmak gerekmektedir. Cildinizi yıkarken oldukça nazik olmalısınız, cildin sert bir şekilde yıkanması pH değerini yükseltebilir. Yaz ve kış aylarında güneş koruyucu kullanılması oldukça önemlidir. Yeni cilt bakım ürünleri alırken mutlaka pH değerini kontrol ederek alın. Aynı zamanda sağlıklı beslenmek ve ideal kiloya sahip olmakta cildin pH değeri için tamamlayıcı bir unsur olarak öne çıkar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal