Cildi Yumuşacık Yapan Havuç Sabunu Tarifi

Cildimizi korumak için doğadaki bazı besinleri birer güzellik ürününe dönüştürebiliriz. Mesela havuçtan yapacağımız bir sabun yüzdeki sivilcelerden ve tahribattan bizi korur. Elbette her sabunlama işleminden sonra nemlendirici sürmek kaydıyla.

01.08.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-12:12) Cildi Yumuşacık Yapan Havuç Sabunu Tarifi

Mutfakta kullandığımız bir çok ürünü artık kozmetikte de kullanabiliyoruz. Bazı besinler bize doğanın sunduğu gerçek bir ürün kozmetik ürünü olaibliyor. İşte onlardan bir olan havuç sabunu ve yapılışı.

HAVUÇ SABUNU TARİFİ

Havuç içerisinde beta-karoten barındıran sebzelerdendir. Beta karoten maddesi cildin yenilenmesine oldukça iyi gelir. Aynı zamanda cildin nem dengesini koruyarak akne oluşumunu önler. Kuru bir cilt yapısına sahip olanlar bu sabunu kullanabilir..

Havuç sabunu için malzemeler: 300 ml Hindistan cevizi yağı 400 ml zeytinyağı 100 ml badem yağı 200 ml su 200 gram pişmiş havuç 1 yemek kaşığı işlenmemiş bal 20 damla havuç özü yağı 110 gram sodyumhidroksit  

Hazırlanışı: Dilimlediğiniz havuçları yumuşayıncaya dek kaynatın. Çatal desteğiyle havuçları püre haline getirin. Püre yaptığınız havuçları, sodyum hidroksit ile birleştirin. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Hazırladığınız karışımı, sabun kalıbında bir gün süresince bekletin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal