Cihan Ünal Kimdir?

Bu yazımızda, tanınmış oyuncu Cihan Ünal’ın hayatı ve oyunculuk kariyeri hakkında bazı bilgiler verdik. “Cihan Ünal kimdir”, “Cihan Ünal’ın hayatı nasıldır?”, “Cihan Ünal kaç yaşındadır?” gibi birtakım sorulara yanıt verdik.

14.07.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-12:47) Cihan Ünal Kimdir?

Cihan Ünal kimdir: 22 Ocak 1946 tarihinde Kastamonu’da dünyaya gelen Türk oyuncudur. 74 yaşındadır. Hepşen Akar’ın ve Mete Ünal’ın kardeşidir. 

İlkokul eğitimini Kırıkkale’de aldı. Ortaokulu Ankara Cebeci Ortaokulu’nda okudu. Lise eğitimini Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı.

1960 ve 1964 tarihleri arasında Ankara Radyosu Çocuk Kulübünde, “Arkası Yarın” ve “Radyo Tiyatrosu” programlarında çalıştı. Bu çalışmaları ortaokul ve lise dönemlerinde gerçekleştirdi.

Aynı zamanda çocuk tiyatrolarında rol aldı. Çeşitli özel tiyatrolarda oyuncu olarak bulundu. 1962 yılında Ankara Halkevi bünyesinde verilen tiyatro kurslarına katıldı. Daha sonra Ankara Halkevi’nde oyunculuk yaptı.

Suat Taşer’in yönetmenliğindeki “Öteye Doğru” adlı tiyatro oyununda başrol olarak yer aldı.

1964 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazandı. 1969 yılında Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Devlet Konservatuvarı mezunu Cihan Ünal kimdir: Mezun olduğu Ankara Devlet Tiyatrosunda rol almaya başlayan tiyatro oyuncusudur.

Cihan Ünal’ın Tiyatro Oyunculuğu Kariyeri Nasıl İlerledi?

British Council tarafından verilen burs sayesinde Ankara Devlet Tiyatroları tarafından verilen bilgi- görgü hakkıyla eğitim almak üzere 1982 yılında Londra’ya gitti. Burada, ünlü Royal National Theatre ve Royal Shakespeare Company gibi tiyatro kurumlarının provalarında bulundu.

1983 yılına kadar Ankara Devlet Tiyatrosu’ndaki görevine devam etti. 1987 yılından 2000 yılına kadar Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Tiyatro bölümü bünyesinde derslere girdi.

1992 yılında eğitim aldığı Royal Shakespeare Company ve British Counsil tarafından Staratford’da ders vermek için davet edildi.

2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde derslere girdi. 2001 yılında bu fakültede Tiyatro Anasanat Dalı Başkanı görevine getirildi.

Cihan Ünal’ın rol aldığı bazı tiyatro oyunları “Kral Lear”, “Bağdat Hatun”, “Becket Yahut Tanrıların Şerefi”, “Rüya Oyunu”, “Julius Sezar”dır.

Cihan Ünal’ın Sinema ve Televizyon Oyunculuğu Kariyeri Nasıl İlerledi?

Cihan Ünal, 1972 yılı yapımlı “Damdaki Kemancı” filmi ile sinema oyunculuğu kariyerine başladı.

1974 yılında “Şeytan” filminde Tuğrul Bilge karakterine hayat verdi.

1981 yılında “IV. Murat” adlı televizyon dizisi ile ekranlarda yer aldı.

1986 yılında “Kuruluş” adlı filmde Osman Gazi’yi oynadı.

2004 ve 2006 yılları arasında yayınlanan “Kadın İsterse” adlı televizyon dizisinde Zafer karakterine hayat verdi.

2016 yılında “Muhteşem Yüzyıl: Kösem” adlı televizyon dizisinde Kuyucu Murat Paşa karakterine hayat verdi.

2017 yılında “Söz” adlı televizyon dizisinde Yıldırım Kutlu karakterine hayat verdi.

Cihan Ünal kimdir: 2018 yılında “Bir Mucize Olsun” adlı televizyon dizisinde Azim Sancaktar adlı karaktere hayat veren tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Cihan Ünal, 2018 yapımlı “Kafalar Karışık” adlı sinema filminde Ünal karakterine hayat verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal