Çiftlik Bank Firarisi Tosuncuk'un Adresi Tespit Edildi

Yüksek kar payı vaad ederek 80 bin kişiden topladığı 500 milyon liranın üzerindeki parayla kaçan ve 2.5 senedir kaçak olan Mehmet Aydın'ı takip etmek için harekete geçen dedektiflik bürosu faaliyetlerini sonlandırdı.

20.08.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:55) Çiftlik Bank Firarisi Tosuncuk'un Adresi Tespit Edildi

Aydın'ın Brezilya'da olduğu netleşirken, adresi ve elde edilen başka bilgiler mahkeme ile Türk Interpol'ü ile paylaşıldı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 2016'da 10 bin TL sermayeyle kurduğu Çiftlik Bank yöntemiyle katılımcılara yüksek kazanç vaadiyle hemen hemen 500 milyon TL'lik vurgun yapan ve 2.5 senedir kaçak olan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın 'a ilgili yapılan araştırma sonlandırıldı.

Son olarak Brezilya, Uruguay, Paraguay üçgeninde hareket ettiği ve hesabına aylık düzenli bir şekilde 4-5 kripto para hesabından 150 bin dolara yakın bir para girişi olduğu belirlenen Aydın'ın adresi kesinleşti.

Çiftlik Bank yöntemine para yatırarak mağdur olan yüzlerce insanın toplanarak anlaştığı avukatlık bürosu kaçak Aydın'ın yerinin belirlenmesi için 2019'da aralık ayında Uluslararası Özel Dedektif Birliği'ne mensup bir firma ile çalışmaya başlamıştı.

İstanbul merkezli dedektiflik bürosu da sene başından itibaren Latin Amerikalı bir dedektif firmasıyla iş ortaklığı yapan Aydın'ın izlerini toplamaya başlamış, Aydın'ın intihar ettiği ya da Ukrayna’da olduğu bilgisini yalanlayarak kaçak 'Tosuncuk' un Brezilya-Paraguay-Uruguay üçgeninde hareket halinde olduğunu öne sürmüştü.

Latin Amerikalı dedektiflik şirketiyle ortaklaşa yapılan ve aylarca devam eden çalışmada bulunan bilgiler ve çekilen fotoğraflarla Aydın'ın Brezilya'da bir adreste kaldığı kesinleşti.

TOSUNCUK'A AİT BİLGİLER İNTERPOLE VERİLDİ

Aydın ile ilgili toplanan veriler ve adresiyle ilgili konum bilgileri mahkemeye ve Türk Interpolü'ne de verildi. Uluslararası bürokratik engellerden dolayı Aydın'ın Brezilya'daki adresinde yakalanarak Türkiye'ye getirilemediği iddia edildi.

Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk'un sağ kolu Suat Fehmi Emur’a firmanın paralarını aklamak için iki milyon liralık sermayeyle şirket kurdurduğu ortaya çıktı. Firmanın avukatıyla, aleyhine ifade veren kurumun CEO’su Cumhur Yurdakul’u tehdit ettirdiği öğrenildi.

İSTANBUL BAROSU AVUKATLARINDAN E.Y İLE İLGİLİ DAVA

Etkin pişmanlıkla Çiftlik Bank kurmacasının bütün ayrıntılarını anlatan Yurdakul’a ifadesini değiştirmesi için baskı uygulayan İstanbul Barosu avukatlarından E.Y. ile ilgili dava açıldı.

TUTUKLU ZANLI KALMADI

Çiftlik Bank olarak tanınan sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik ikisi tutuklu beşi kaçak 48 zanlının yargılandığı davada, tutuklu iki zanlının tahliyesine 2019'un temmuz ayında karar alınmış, bu kararın ardından davada tutuklu zanlı kalmamıştı.

Sistem aracılığıyla 132 bin 222 katılımcıdan 31 Temmuz 2016'da itibaren 1 milyar 139 milyon lira toplanırken, katılımcılara bu dönemde 688 milyon TL geri ödeme yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal