Çiftlik Bank Davasında Mehmet Aydın'ın Eşi Sıla Aydın İfade Verdi

"Çiftlik Bank" davasında 7 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edilen ve soruşturma aşamasında 2,5 sene tutuklu kalan sistemin kurucusu firari sanık Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın, Karacabey 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimat ifade verdi.

22.07.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-13:41) Çiftlik Bank Davasında Mehmet Aydın'ın Eşi Sıla Aydın İfade Verdi

"Çiftlik Bank" davasında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma" suçlarından 7 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edilen ve soruşturma aşamasında 2,5 sene tutuklu kalan sistemin kurucusu firari sanık Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın, Karacabey 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimat ifade verdi.

Sanık Sıla Aydın, şirket yönetiminde yer almadığını ve herhangi bir paya sahip olmadığını belirterek, şirket hakkında bir şey bilmediğini söyledi.

"SUÇ ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"  

Şirketin kuruluş aşamasında ve ilerlemesinde hiçbir katkısı bulunmadığını söyleyen Sıla Aydın, şirket sahibi Mehmet Aydın'ın eşi olduğunu, sistemi bir yazılım şirketi olarak bildiğini, şirketin bir suç örgütü olduğunu bilmediğini iddia etti.

Sıla Aydın, Mehmet Aydın'ın eşi olması sebebiyle hakkında iddianame düzenlendiğini, yurt dışına kesinlikle para çıkarmadığını söyleyerek, 2017 senesinin Mayıs ve Ağustos aylarında Arjantin ile Uruguay'da 15 gün olmak üzere iki defa bulunduğunu söyledi.

Ev almak için biriktirdikleri parayı hatırlamadığı bir tarihte Mehmet Aydın'ın kendi hesabına gönderdiğini söyleyen Sıla Aydın, hesabına aktarılan paraya tedbir konulduğunu ve o parayı kullanamadığını söyleyerek, "Suçsuzum, beraatimi isterim." dedi.

İDDİANAMEDEN 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Sıla Aydın'a ilişkin olarak, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma" suçlarından 7 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal