Çiftçinin Yüzü Güldü! Mardin’de Sulu Buğdayda Verim Artışı Yaşandı

Mardin’de çiftçinin yüzü güldü. Son zamanlarda yağışların azalması sebebiyle kuru tarım arazilerinde yüzde 80’e varan verim kaybı gerçekleşirken sulu tarımda yüksek verim artışı çiftçiyi sevindirdi.

08.06.2021-12:46 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-12:46) Çiftçinin Yüzü Güldü! Mardin’de Sulu Buğdayda Verim Artışı Yaşandı

Mardin’de çiftçiler sevinç yaşadı. Türkiye’nin buğday üretiminde mühim bir yerde olan 3 milyon dönüm tarım arazisi olan Mardin Ovası’nda son zamanlarda yağışların olmaması sebebiyle bir dönem sonrası kuru tarım arazilerinde yaşanan verim kaybı yüzde 80’lere kadar çıktı. 

BUĞDAY HASADI BİÇERDÖVERLERLE YAPILMAYA BAŞLANDI 

Haziran ayının ilk haftasında sulu tarım hasadına başlanılan bölgelere doğru çiftçilerin gözü çevrildi. Mardin’de bulunan Kızıltepe ilçesinde makarnalık ve ekmeklik buğday hasadı biçerdöverlerle yapılmaya başlandı. Vatandaşın özel artezyen kuyularıyla suladıkları alanda son senelerin en çok aldığı veriminin gelmesi çiftçinin yüreğini genişlemesine vesile oldu. Bir takım alanlarda dönüm başı 800 kiloya yakın buğday toplayan çiftçiler kurak ve verimsiz geçen bir sezon sonrası sulu tarım arazileriyle az da olsa can buldu. 

‘SULU ARAZİLERİMİZ 750-800 KİLOYU BULUYOR’ 

Geçen döneme göre sulu arazilerde verimin güzel geldiğini belirten çiftçi Ahmet İmir, ‘Bu sene tarlamızı biçtik yüzümüz gülüyor. Sulu arazilerimizde verim 750-800’ü buluyor. Kuru arazilerimiz bu sene kuraklık olduğu için verim alamadık’ şeklinde konuştu. Alınan hasatla beraber yüzlerinin güldüğünü söyleyen çiftçi Emrah Keren, ‘Sulu arazilerimiz 750-800 kiloyu buluyor. Yüzümüz gülüyor. Ama kuru tarım arazilerimiz yandı hepsini kaldırdık’ ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal