Çiftçilere müjdeli haber! Başkan Erdoğan duyurdu: Destekleri madde madde sıraladı

Başkan Erdoğan, çiftçilere müjde verdi. Erdoğan, 'Tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla tamamlayacağız. Güneş enerjisi için çiftçilerimize destek vereceğiz. Sulama faaliyetlerinde güneş enerjisinin payını hızla artıracağız. Hazine destekli kredilerin üst limitini yükseltiyoruz.' dedi.

16.03.2022-09:06 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-09:22)

Başkan Erdoğan çiftçilere müjdeyi duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın sonrasında kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu.

Çiftçilere müjde verdi

Başkan Erdoğan, üreticilere 41 milyar lira destek verileceğini belirterek, 'Çiftçilerimize sulama, enerji, kredi konusunda müjdemiz var. Ülkemiz tarımını suyla bereketlendirerek barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini bitirerek milli ekonomiye kazandıracağız. Üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Özellikle açık sistemden kapalı sisteme süratle geçeceğiz.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Ağırlıklı bir çok yerde barajlarımız enerji bağlantılı olsa da buralarda sulama sistemlerine geçmenin adımlarını atacağız.' şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Daha kökten çözümler bulacağız

Güneşten kazanılan enerji üretimine yatırımları belirterek, 'Türkiye'nin toplam kurulu gücünün yüzde 53'i hidroelektrik, rüzgar, geniş, jeotermal kaynaklardan oluşmaktadır. Güneşten elektrik üretimine yönelik çok büyük yatırımlar yaptık. Hangi şehrimize giderseniz gidin güneş enerjisi tarlalarını, çatı üstü sistemlerini görürsünüz.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Her ne kadar elektrikte KDV indirimi ile çiftçilerimizin maliyetlerinde azalma sağladıysak da soruna daha kökten çözümler bulmamız gerektiğinin farkındayız. Özellikle sağlayacağımız finansman kolaylıklarıyla sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını artırmayı planlıyoruz.' açıklamalarında bulundu. 

Enerji maliyetlerini düşürme çalışmalarının önünü açacağız

Enerji maliyetlerini düşürmek için seferber olduklarını belirterek, 'Ayrıca tüketicilerin kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak tesisleri kurabilmelerini kolaylaştırmak için belediye, sanayi tesisleri ve tarımsal sulama abonelerinin iki katına kadar lisanssız üretim tesisi kurabilmelerine imkanlar sağladık. Amacımız her alanda enerji maliyetlerini düşürecek çalışmanın önünü açmaktır.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Bu adımlar Paris İklim Anlaşması kapsamında hayata geçirmemiz gereken yapısal değişimlere katkı sağlayacaktır. Hazine faiz destekli kredilerin üst limitini yükseltiyoruz. Çiftçilerimizin finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz. Tüm kurumlarımız bu süreçleri yakından takip ederek neticelendirecektir. Sulama, enerji, kredi konusunda attığımız bu adımların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.' açıklamalarında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal