CHP'yi Karıştıran Alevi-Kürt Tarışması

CHP Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan'ın Alevi ve Kürtlere dair yaptığı açıklmaya ile alevlenen tartışma işten atmalar ve tehditlerle sürüyor.

04.09.2021-11:12 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-11:52) CHP'yi Karıştıran Alevi-Kürt Tarışması

CHP İzmir'de yaşanan Alevi ve Kürt tartışması şiddeti artarak devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, izmir Bornova'da ''Yerel yöneticiler artık sosyal proje üretirken, o bölgenin demografik yapısına uygun proje üretmeli" açıklamasını yaparken İzmir'de bulunan Kürt, Alevi, Afgan ve Suriyelileri örnek olarak göstermesi Bornova CHP'de '''Alevi ve Kürt'' tartışmasına yol açtı. Devamında ise Bornova Belediyesi'nde çalışan CHP'li Süleyman Sezer'in verdiği sert cevap partinin karışmasına sebep olmuştu. 

Süleyman Sezer'in cevabı siyasi gündemi oldukça salladı ve Süleyman Sezer işten atıldı. Sonra da Bornova'da yapılan CHP Danışma Kurulu toplantısında CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a adeta talimat vererek, işin arkasında olduğunu düşündüğü Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Koruma Amiri Alişan Han için gerekenin yapılmasını istedi.

Olayla ilgili iddialara göre kavganın alevlenmesindeki ilk adım belediyede yapılan kapalı grup toplantısında atıldı. Yapılan kapalı grup toplantısında Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ile diğer başkan yardımcıları Ercan Kahya ve Barbaros Taşer arasında yumruklaşma gerçekleşmişti. 

Tuncay Özkan, Alevi ve Kürtleri dahil ederek tespit yapması eleştiri alınca 'Piro Sezer' lakaplı  belediye işçisi olarak çalışan Süleyman Sezer'i ağır eleştirmişti ve arkasında bulunanlardan hesap soracağını dile getirmişti. Daha sonrasında ise belediye ve ilçe başkanlarına da talimatta bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal