CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Kemal Kılıçdaroğlu mu İlhan Kesici mi? Yoksa Yavaş mı? Aday belli oldu şimdi sırada 6'lı masaya sunmak var!

Altılı masa adayının kim olacağı sorusu iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirmeye devam ediyor. CHP’nin aday olarak altılı masaya Kemal Kılıçdaroğlu’nu sunacağı ifade edilirken, İlhan Kesici ve Mansur Yavaş isimleri de gündemde yer alıyor. Peki CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Kemal Kılıçdaroğlu mu İlhan Kesici mi? Yoksa Yavaş mı? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

29.07.2022-11:52 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-11:52)

Geçtiğimiz Şubat ayında resmen oluşturulan altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu siyaset gündeminin ilk başlığı olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidardaki bir çok önemli isim altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını açıklaması çağrısında bulunurken, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve İlhan Kesici isimleri öne çıkıyor. CHP’nin aday olarak altılı masaya Kemal Kılıçdaroğlu’nu sunacağı ifade edilirken, İlhan Kesici ve Mansur Yavaş isimleri de gündemde yer alıyor. Peki CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Kemal Kılıçdaroğlu mu İlhan Kesici mi? Yoksa Yavaş mı?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? 

CHP’nin altılı masa görüşmelerine hangi Cumhurbaşkanı adayını sunacağı sorusu merak ediliyor. İddialara göre Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş, ana muhalefet partinin listesinden alındı. Kulislerde dolaşan söylentileri aktaran Akşam gazetesi yazarı Melik Yiğitel, ‘’CHP, genel başkan yardımcısının ağzından, adaylık konusunda 'parti içi uzlaşmanın sağlandığını ilan etti ve 'ortak aday' önerisi olarak altılı masaya getirileceğini ima etti’’ sözlerini kullandı.

Altılı masa adayı

Melik Yiğitel’in aldığı bilgilere göre CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermesi kesin gibi gözüküyor. Yiğitel, haberinin devamında HDP’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakabileceğini de ifade ederken, ‘’HDP kanadında ise açıktan Kılıçdaroğlu'na destek verip vermeme konusu henüz netleşmedi. CHP'liler de HDP'nin açık desteğinin 'yararlı olup olmayacağı' konusunda tereddütlü" sözlerini kullandı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal