CHP'li Vekilin PKK ve FETÖ'ye Göz Kırpan Konuşması

Sezgin Tanrıkulu; HDP'li vekiller ve Bank Asya'ya para yatırdığı için tutuklanan kişilerin serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

10.04.2020-18:07 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-18:00) CHP'li Vekilin PKK ve FETÖ'ye Göz Kırpan Konuşması

Sezgin Tanrıkulu; HDP'li vekiller ve Bank Asya'ya para yatırdığı için tutuklanan kişilerin serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Genel Kurulu'nda infaz düzenlemesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

İnfaz düzenlemesinde genişletilmesi gereken yerler olduğunu belirten Tanrıkulu, suçsuz kişilerin hapishanelerde mahkum olduğunu öne sürdü.

"YASA KAPSAMI GENİŞLETİLSİN"

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin de istediği gibi açıklamalar yapan CHP'li vekil, kapsama dahil edilmeyen terör suçunun da kapsama alınması için "Bu yasanın kapsamını siyasal suçlar bakımından da kapsam dışı olanlar bakımından da genişletmek zorundayız. İnfazda adaleti sağlamalıyız. Ne işi var siyasetçilerin cezaevinde?" diye konuştu.

Bilindiği gibi terör suçu infaz düzenlemesine dahil edilmemişti.

Kandil'den gelen emirler doğrultusunda HDP, bu suçun kapsama dahil edilmesi için Meclis'te eylem yapmıştı.

"BANKAYA PARA YATIRANLARIN NE İŞİ VAR CEZAEVİNDE"

FETÖ operasyonlarında tutuklanan zanlılardan da bahseden CHP'li Tanrıkulu, "Ne işi var çocuğunu okula gönderenlerin ya da bankaya para yatıranların cezaevlerinde? Bunlar terörist mi? Ellerine silah mı almışlar? Terörü mü övmüşler?" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal