CHP’li Vekil Kani Beko’dan Meclis'te Kuran’ı Kerim Tepkisi

TBMM kütüphanesinde Kuran’ı Kerim bulunmasına ve okunmasına karşı çıkan ve CHP Milletvekili Kani Beko açıklamalarda bulundu.

23.08.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-16:38) CHP’li Vekil Kani Beko’dan Meclis'te Kuran’ı Kerim Tepkisi

TBMM kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim bulundurulmasına CHP İzmir Milletvekili Kani Beko tepki gösterdi. Meclis'in Kuran okunacak yer olmadığını, ihtiyaçlarını gidermek isteyenlere camiye gitmelerini söyledi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ciddi manada hasar gören Meclisteki mimari yapılarda gerçekleştirilen tadilat ve yapılan değişikliklerin ardından TBMM kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim bulunması ve okunması CHP'lileri rahatsız etti.

‘MECLİS KURAN’I KERİM OKUNACAK YER DEĞİL’

Meclis Cami yanında yer alan TBMM Şube Kütüphanesi'nde, Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanlara yer verilmesine CHP’den çok sert tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise duruma "Meclis Kur'an okunacak yer değil." diyerek tepki gösterdi.

CAMİYE GİTSİNLER

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: "Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim" açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal